Janus Visser/BDU

Unitas op kampioenskoers

23 februari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het gaat dit seizoen uitstekend met Unitas dat zaterdag op het eigen Molenvliet alweer de dertiende driepunter van het seizoen binnen speelde. Middenmoter SSC'55 werd al voor rust op een 2-0 achterstand gezet om uiteindelijk met een 3-1 nederlaag weer af te reizen naar Sprang Capelle. Met zes punten voorsprong op de nummer twee Wilhelmina'26, dat zaterdag de nodige moeite had zich hekkensluiter ONI van het lijf te houden, ligt de Gorcumse derde klasser op kampioenskoers.

Weten de manschappen van coach Richard van Gils de scherpte en concentratie in het restant van de competitie vast te houden, is het niet de vraag of, maar wanneer de kampioensschaal omhoog kan. Gewaarschuwd voor het scorend vermogen van de Molenvlietploeg begonnen de bezoekers behoudend aan het duel. Het was Corné van Horik die in de 12de minuut voor het eerst op de Brabantse poort klopte, maar zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Remco Steenbeek. Een oppermachtige thuisploeg kwam tien minuten later alsnog aan de leiding. Gorcums sportman van het jaar Mohamed Boukrouche creëerde zijn eigen kans en liet Steenbeek met een droge knal kansloos (1-0). Na wat speldenprikjes van SSC'55, Berry Donders had voor de gasten tot tweemaal toe de gelijkmaker op de schoen, trok de thuisploeg de regie weer naar zich toe. Patrick Zwart was evenals Hans Bos dicht bij de 2-0, maar het was uiteindelijk Van Horik die tien minuten voor rust, vanaf de stip, alsnog de score verdubbelde (2-0). Na de thee liet het 'Van Gils ensemble' de teugels wat vieren zonder zelf in gevaar te komen. Ergo, het was Gido Rottink die met en fraaie kopbal het duel in de 70ste minuut definitief besliste (3-0). De Gorcumse sluitpost Lex Kramers stopte in het vervolg nog een penalty, maar moest in de slotfase toch de 3-1 van Frank ter Schiphorst toestaan.