GKV verliest streekderby

23 februari 2014 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - GKV speelde dit weekend de streekderby tegen Oranje Wit in Dordrecht. In een spannend duel moesten de Gorinchemmers in de slotfase hun meerdere erkennen in de degradatiekandidaat.

GKV speelde zonder Maren den Besten, die niet mee kon doen vanwege een enkelblessure. Junior-dame Marit van Lomwel debuteerde daarom verdienstelijk. In een over het geheel kwalitatief matige wedstrijd, bepaalden de spitsen Gertjan Meerkerk van GKV en Roy de Vlaming van Oranje Wit voornamelijk het (score-) verloop van de wedstrijd. Oranje Wit kwam vlot op 2-0 door Roy van Vlaming en het duurde tien minuten voordat GKV door Gertjan Meerkerk voor het eerst de korf vond: 3-1. GKV kwam beter in de wedstrijd en nam, na een overtreding bij een doorbraak van Marit van Lomwel, via een strafworp benut door Eliza Roest een 4-5 voorsprong. Bij rust had Oranje Wit de voorsprong weer herpakt: 8-7.

Na rust werd het spelniveau beter aan beide kanten. Het scoreverloop ging dan ook enige tijd gelijk op. Bij 10 - 10 liep de thuisploeg echter uit naar 14-11. Mede dankzij een dubbelscore van Gertjan Meerkerk kwam GKV echter weer op gelijke hoogte: 16-16.

Een spannende slotfase was het gevolg. Oranje Wit nam wederom de leiding, maar Eliza Roest bracht GKV weer op gelijk hoogte. GKV werd sterker en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar een gemiste strafworp hield de stand op gelijke hoogte. Dankzij Gertjan Meerkerk kwam GKV even later toch op voorsprong: 17-18.

Hierna veerde Oranje Wit weer op en trok de stand wederom gelijk. GKV had hierna alle kans op de winst, maar verzuimde te scoren. Oranje Wit wist wel het hoofd koel te houden en tot scoren te komen. In de laatste drie minuten trok de ploeg uit Dordrecht de wedstrijd naar zich toe en geeft zichzelf weer wat lucht in de strijd om degradatie.

Volgende week staat de laatste competitieronde op het programma. GKV speelt thuis in de Van Rappardhal (20.00 uur) tegen kampioen KVS 1, die zich hebben geplaatst voor de play-offs samen met KCC in de strijd om een plaats in de korfbal league.