Vrije val Unitas op de ranglijst

24 februari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Wederom liep Unitas zondag tegen een nederlaag aan. Ook ditmaal tegen een 'laagvlieger'. Het bescheiden geklasseerde JEKA liet op het Bredase sportcomplex 'Tussen de Leijen' twee gezichten zien. Voor de rust was het duidelijk de mindere van het Gorcumse Unitas, maar na de thee verschenen de Bredanaars als herboren aan de aftrap. Het omgekeerde gold voor de Molenvlietploeg. Voor rust verzuimden de manschappen van coach Ries Fok ruim afstand te nemen, maar kwamen er vervolgens in het tweede bedrijf 'onbegrijpelijk' niet meer aan te pas: 3-1.

Unitas dat door het ontbreken van Tuncay Arslan, Remco van Gool, aanvoerder Jamy Goemaat en doelman Ruud Verberk gehandicapt aan de start verscheen, begon voortvarend aan het duel. Het legde de thuisploeg de eerste 45 minuten de wil op, maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Een fraaie lob van Denzel Libretto, op aangeven van Christiaan Perrier, was na een half uur spel het enige doeltreffende moment van de Gorcumse voorwaartsen in het eerste bedrijf (0-1).

Na de kantwissel was het gedaan met de suprematie van de roodbroeken. De Gorcumse zondag tweede klasser moest ver terug, maar wist lang stand te houden en verscheen zelfs in de counter tot tweemaal toe oog in oog met de Bredase sluitpost Nick Heerink. Pas in de 78ste minuut wist JEKA langszij te komen toen Koen van Haaren vanaf de stip, niet geheel onverdiend, de 1-1 mocht afdrukken. Lang leek dit de eindstand te worden, maar het was in de 88ste minuut wederom Van Haaren die Unitas in rouw dompelde (2-1). De gifbeker was zondag aan Gorcumse zijde nog altijd niet leeg. Het was Marcel Aarts die ver in de blessuretijd de 3-1 eindstand binnenschoot.

De Gorcumers, die het winterreces slecht verteerd schijnen te hebben, maakten na deze zoveelste nederlaag een flinke duikeling op de ranglijst en zien koploper Halsteren nu op dertien- en de nummer twee SC 't Zand op negen punten staan.