Zeemanskorenfestival in Het Gasthuis

24 februari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op dinsdag 4 maart gaat het zeemanskorenfestival in verpleeghuis Het Gasthuis van start. Op drie verschillende data strijden in totaal negen regionale shantykoren tegen elkaar voor de titel: 'Beste shantykoor uit de regio'. Op vrijdag 28 maart vindt de finale plaats en wordt de winnaar bekend gemaakt. Iedereen is van harte welkom om de avonden te bezoeken van 19.30 tot 22.15 uur. Een toegangskaartje kost €3,50 per persoon en is inclusief één kop koffie/thee met een consumptie. De toegangskaartjes worden aan de deur verkocht.

Op drie achtereenvolgende data in maart, dinsdag 4 maart, woensdag 12 maart en donderdag 20 maart, strijden in totaal negen regionale shantykoren om de titel. Iedere week wordt er één winnaar uitgekozen door een professionele jury. Deze drie finalisten zullen op vrijdagavond 28 maart tegen elkaar strijden om de beker en titel 'Beste shantykoor uit de regio'.

Wedstrijd

Vijf jaar geleden werd voor het eerst een 'Korenslag' georganiseerd in verpleeghuis Het Gasthuis. Hier streden regionale koren om de titel 'Beste koor uit de regio'. Dit was een daverend succes. Dit jaar is het weer zo ver, maar dan met shantykoren. ,,De bewoners van Het Gasthuis herkennen de nummers van deze koren, wat het extra speciaal maakt", vertelt Tinke Resoort, activiteitenbegeleider in Het Gasthuis. ,,Daarnaast past dit initiatief binnen het Planetree-principe waar we mee werken. We brengen de buitenwereld dichter bij onze bewoners. Ook helpen zij ons met de voorbereidingen door bijvoorbeeld het maken van decoraties. Het is leuk om te zien dat zij er al helemaal naartoe leven."

Informatie

Voor meer informatie over het programma kan contact worden opgenomen met Tinke Resoort: 0183-645757. Meer informatie over andere diensten van Rivas is ook te vinden op www.rivas.nl.

advertentie
advertentie