Informatieavond TTO Lyceum Oudehoven

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Donderdag 13 maart houdt Lyceum Oudehoven vanaf 19.00 uur een speciale voorlichtingsavond over TweeTaligOnderwijs (TTO) voor groep 8-leerlingen en hun ouders.

Na de presentatie over TTO-onderwijs volgen de aankomende TTO-leerlingen een tweetal proeflessen en worden ouders in de gelegenheid gesteld hun vragen voor te leggen aan een panel bestaande uit TTO-docenten, ouders en leerlingen.

Lyceum Oudehoven is een gecertifieerde TTO senior school die sinds 2005 tweetalig onderwijs aanbiedt op gymnasium- en atheneum-niveau. Onze eerste drie lichtingen TTO-leerlingen zijn allemaal geslaagd voor het internationaal erkende examen van het IB (Internationaal Baccalaureaat) English A op near-native niveau. Dit examen kun je alleen afleggen op TTO of Internationale scholen en het geeft toegang tot alle studierichtingen aan universiteiten en hogescholen waarbij Engels de instructietaal is. Lyceum Oudehoven is in december 2011 door het Europees Platform gecertificeerd als TTO senior school.

Op www.csdehoven.nl, link Lyceum Oudehoven, staat veel informatie over TTO-onderwijs aan het Lyceum. Via de website kunnen ouders het TTO-vooraanmeldingsformulier downloaden (via de knop groep 8) en het ingevuld digitaal retourneren of meenemen naar de informatieavond van 13 maart.

advertentie
advertentie