Historische Vereniging Oud-Gorcum houdt lezing over ‘Kind van Herakles’

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Oud-Gorcum opent op maandag 10 maart de deuren in De Heul om u een lezing voor te schotelen over Herakles, de grote Griekse held. In de beeldende kunst wordt hij vaak als een macho weergegeven, maar een van zijn kinderen gaat via familieopstellingen op zoek naar wat voor mens die beroemde vader nu eigenlijk was. Ga mee met deze zoektocht.

Het relaas van de zoon werpt een nieuw licht op de grote held en laat naast heldhaftige kwaliteiten ook nooit vermoede zwakheden zien. En daarmee wordt deze mythe juist een zeer aansprekend en menselijk verhaal. Inspirerend verteller is deze keer Carool Popelier, hij is al dertig jaar een bevlogen voordrachtskunstenaar, gespecialiseerd in oeroude mythen, die handelen over de grootse en verwerpelijke aspecten van het menselijke bestaan. Oud en hoogst actueel tegelijk.

De lezing begint om 20.00 uur in wijkgebouw De Heul aan de Nieuwe Hoven 141 te Gorinchem en is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden. De Historische Vereniging Oud-Gorcum rekent op een grote opkomst, want met familieverhoudingen, -verstrikkingen en -geheimen heeft (bijna) iedereen te maken. Het belooft indrukwekkend en ontroerend te worden. De heer Populier sluit de avond om ca 22.00 uur af als alle vragen zijn beantwoord en de toehoorders tevreden. En ter plaatse lid worden van de vereniging kan natuurlijk ook! Kijk ook op onze site of bezoek https://www.facebook.com/oudgorcum

-

advertentie
advertentie