Maartroute CRG met nieuwe exposities en muziek

27 februari 2014 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tijdens de Culturele Route op zondag 9 maart organiseren verschillende CRG- deelnemers weer allerlei bijzondere activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Zo zijn er exposities van beeldend kunstenaar Thijs van Kimmenade en tekenaars Mars Gremmen en Eline Hoogendijk te bewonderen en treedt singer songwriter Arthur Adam op.

Beeldhouwer Thijs van Kimmenade toont zijn werk in de Kruitmagazijnen aan de Dalemwal. Door de jaren heen heeft hij een sterke voorliefde voor metaal ontwikkeld. Volgens hem zijn daarmee namelijk snel grote projecten te realiseren. Zijn interesse gaat uit naar het van losse delen vormen van een geheel. Zijn werk is te plaatsen in de categorie Minimal Art, een uit Amerika overgewaaide kunstvorm maar het valt ook onder de noemer Arte Povera (Arme Kunst), dat in 1967 door de Italiaan Germano Celant is geïntroduceerd.

In Boekhandel Cursief/Galerie De Etage aan de Kruisstraat is tijdens de Culturele Route van zondag 9 maart een expositie te zien van tekenaar Mars Gremmen. Om de publicatie van zijn nieuwe stripboek 'Ze is van mij!' luister bij te zetten scheurde tekenaar Mars Gremmen de mooiste pagina's die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt uit zijn schetsboeken. Daarnaast verzamelde hij zijn memokubusblaadjes en lijstte hij alles in. Dit alles werd aangevuld met wat schilderdoekjes, voor de expositie 'Mars Gremmen had nog wat liggen'.

Singer-songwriter Arthur Adam treedt tijdens de Culturele Route op in wijnhuis/wijnmuseum  La Caponnière. Arthur Adam fluistert, zoemt, schreeuwt, verwondert en creëert  zo z'n eigen muzikale universum. Dat ligt grofweg tussen Radiohead en Jeff Buckley, tussen Satie en Coltrane, tussen Andrew Bird en Joni Mitchell. Hij maakt af en toe een popliedje, soms een a capella jazzexercitie, dan weer een mini-rockopera, maar meestal gewoon intrigerende melancholische muziek om eens goed voor te gaan zitten.

Eline Hoogendijk tekent bloemen. Hoe ze dat doet laat ze zondag 9 maart zien in De Bank van Noppes. Eline past bij haar werk de aquareltechniek toe. In het atelier van beeldend kunstenaar Marleen van Zwienen aan de Kalkhaven 68 zijn demonstraties zien met verschillende glastechnieken. Afwisselend komen slijpen, fusen en kralen van glas maken aan bod.

Culturele Route Gorinchem

Tegen het historisch decor van vestingstad Gorinchem wordt elke 2e zondag van de maand de Culturele Route Gorinchem (CRG) gehouden. Kunst- en cultuurliefhebbers lopen deze route al sinds 1995. Zo maken zij kennis met de enorme schat aan beeldende kunst en cultuur die Gorinchem bezit. Doelstelling van de CRG is deze rijkdom onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Musea, galeriehouders, theaters en kunstenaars openen maandelijks de deuren om hieraan hun bijdrage te leveren.

advertentie
advertentie