30 jaar Street Fair Hobblers (+ foto)

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 17 februari jl. was het 30 jaar geleden dat het Streetparadeorkest “The Street Fair Hobblers” werd opgericht door Thomas van Duijn. Dat is een mijlpaal die men niet ongemerkt voorbij kon laten gaan. Omdat de oprichter en bandleider op deze datum op wintersportvakantie was, hebben de overige Hobblers hun kans gegrepen om hun muzikale leider eens flink te verrassen. Op woensdag 25 februari jl, nadat Thomas ongedeerd was teruggekeerd, werd hij thuis met een aubade onthaald door de voltallige Street Fair Hobblers. Daarbij werd hij tevens benoemd tot erelid/-muzikant. Het bleef nog lang onrustig in en rondom de woning van Thomas van Duijn, die in het dagelijks leven ook nog voorzitter is van de Gorinchemse Jazzclub.

The Street Fair Hobblers spelen hun oude stijl New Orleans- en dixielandrepertoire op allerlei manifestaties in het gehele land, zoals o.a. op 5 mei as. bij het Bevrijdingsdefilé in Wageningen en bij het Internationale Historisch Festival in Panningen in de zomer

Het orkest bestaat uit 15 enthousiaste muzikanten, die bij deze gelegenheden net dàt beetje extra’s brengen om het publiek met hun muzikale klanken te vermaken. In tegenstelling tot andere jaren, zijn de Street Fair Hobblers helaas dit jaar, vanwege andere afspraken, niet te bewonderen op het 43ste Jazzfestival in Gorinchem. Jammer, maar het is dit jaar niet anders.

Ook in het buitenland wordt hun muziek op prijs gesteld getuige de diverse succesvolle optredens in Duitsland en België in de afgelopen jaren.

Voor dit jubileumjaar staat zelfs een tournee door Denemarken op het programma.

Voor meer informatie; www.Hobblers.nl

advertentie
advertentie