Maatschappelijke stage Camphusianum gewaardeerd.

10 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Kortgeleden is duidelijk geworden dat de verplichte Maatschappelijke Stage in het voortgezet onderwijs wordt afgeschaft. Tot nu toe is een exameneis dat jongeren op de middelbare school minimaal 30 uren vrijwilligerswerk doen als onderdeel van hun schoolcarriere.

Op het Gymnasium is de maatschappelijke stage ook een keuzemogelijkheid in het Studium Generale, het verrijkingsprogramma voor alle leerlingen in de klassen 1 en 2. Een van de activiteiten richt zich op het contact tussen ouderen (senioren) en leerlingen (junioren). Zo werd deze week door 18 leerlingen een lunch/high tea georganiseerd voor de medebewoners van het Gymnasium (zij wonen boven de school) en buren uit de Frisoflat. Het werd een bijzonder gezellig samenzijn met lekkernijen die de leerlingen met elkaar hadden gemaakt. De senioren stelden de ontvangst bijzonder op prijs en hopen dat het contact tussen school en ouderen in de Gildenwijk blijft bestaan.

Dat laatste is ook zeker de bedoeling, los van de regeringsplannen. De school is trots op deze contacten. Ook het servicepunt van de bibliotheek in de mediatheek van het Camphusianum wordt gekoesterd. Bovenal past het contact tussen senioren en junioren uitstekend in de gymnasiale opleiding zoals het Camphusianum die voor ogen heeft.

advertentie
advertentie