BOB in Gorcumse sportkantines

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM- 'Rondje? Scoor eerst een BOB', 'ook na het sporten geldt 100 procent BOB is 0 procent op'. Sinds vorige week is de BOB campagne ook in de Gorcumse sportkantines gestart. Donderdag 27 februari reikte wethouder Verkeer, Arjen van Rijsdijk de pakketten uit in de Van Rappardhal.

Door Lisa Middelkoop

Posters, viltjes, een dripmat en biertrays. Het zal niemand ontgaan die nog een biertje drinkt in de kantine na het sporten. ,,We hopen dat het zorgt voor bewustwording," vertelt wethouder Arjen van Rijnsdijk. ,,Er gebeuren jammer genoeg nog veel te veel ongelukken door drankgebruik," gaat de wethouder verder. ,,Door de campagne hopen we dat het aantal ongelukken sterk daalt."

Het is donderdagmiddag 16.00 uur wanneer de wethouder de pakketten uitdeelt aan de barjongens en beheerders van de sporthallen. Ook Rob Koster, directeur van de Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties is aanwezig.

Speelse manier

,,Op donderdagmiddag is het niet druk, maar 's avonds loopt het publiek op tot rond de 20 man. En op zaterdag zijn er al snel 150 mensen, dan is het moeilijker overzicht houden", vertelt Christiaan Venderbos. ,,Gelukkig kennen we de meesten mensen die hier komen, dat scheelt, dan weetje of ze op de fiets zijn of niet," reageert Edward Verduijn. Eerdere BOB-acties wezen al aan dat het percentage bezoekers dat nuchter naar huis ging met 9 procent is gestegen.

Beide heren staan regelmatig achter de bar in een sportkantine. Ook Joost Kok is een van de 'barjongens': ,,Door de BOB actie kunnen ze in ieder geval niet zeggen dat ze het niet wisten," reageert Joost. De bierviltjes, posters en trays zijn gekenmerkt door de bekende 'BOB grappen , zo wordt er op een speelse manier bewustwording opgeroepen bij de gasten. ,,De slogan 100 % BOB 0% op, betekent dus ook echt geen alcohol op," benadrukt de wethouder nog eens.

De wethouder reikte donderdag vier BOB-pakketten uit, die verspreid worden over de vier sportkantines in Gorinchem. De BOB-campagne is ontstaan vanuit verschillende overheden, de politie en NOC*NSF en betrokken sportbonden. Door de campagne hopen ze de BOB-gedachte ook in de sportwereld een vaste plaats te geven.

Regionale aftrap

De actie richt zich op sportclubs in de hele regio Alblassenwaard-Vijfheerenlanden met een kantine. Op zaterdag 8 maart om 13.30 uur wordt de aftrap van de BOB-campagne voor sportkantines gehouden bij voetbalvereniging SteDoCO Hoornaar voorafgaand en na afloop van de wedstrijd SteDoCo Hoornaar- Oranje Wit Dordrecht. Alle regionale sportclubs en gemeenten zijn voor deze bijeenkomst uitgenodigd.

Op de foto: van links naar rechts. Wethouder Arjen van Rijnsdijk Edward Verduijn, Joost Kok en Christiaan Venderbos. Met het zogenaamde BOB-biertray in handen.

advertentie
advertentie