'We hebben een passie voor groen'

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - De meteorologische lente is begonnen en dat is ook te zien bij Tuincentrum Sterk aan de Vlietskade 1074, waar de eerste voorjaarsplanten voor een vrolijke noot zorgen. ,,Op vrijdag 7 en zaterdag 8 maart vieren we met twee gezellige Open Dagen de opening van het nieuwe tuinseizoen", vertelt eigenaresse Corrie Sterk. "Bezoekers krijgen tevens de gelegenheid om kennis te maken met ons workshopprogramma."

Door Ria Scholten

,,We geven het hele jaar door workshops in bloemschikken en groendecoraties die zijn afgestemd op het seizoen", vertelt Corrie. ,,Tijdens de Open Dagen staan er in de winkel voorbeelden opgesteld om de keuze te vergemakkelijken. Op 8 maart wordt van 10.00 tot 12.00 uur een workshop gegeven voor de speciale prijs van 17,50 euro. De deelnemers gaan aan de slag met een zinken mand, die wordt opgemaakt met mos, takken, voorjaarsbloembollen en verse bloemen. Ook het paaskipje ontbreekt niet."

,,De volgende workshop staat gepland voor woensdag 19 maart. Van 19.30 tot 21.30 uur wordt er een voorjaarsvierkant gemaakt. Voor donderdagavond 27 maart staat een Paas Ei op het programma. Voor het complete overzicht verwijs ik graag naar onze brochure. De prijzen van onze workshops zijn inclusief alle materialen en een kopje koffie of thee met iets lekkers. Inschrijven kan per telefoon (0183-622941), bij de balie in de winkel en via onze website www.tuincentrumsterk.nl."

,,We hebben een passie voor groen en willen die graag overbrengen op onze klanten", laat Corrie enthousiast weten. ,,Tuinliefhebbers zijn bij ons aan het goede adres voor planten van goede kwaliteit tegen zeer betaalbare prijzen. We doen altijd ons uiterste best om een zo gevarieerd mogelijk assortiment samen te stellen. De klant heeft een ruime keuze in bomen, heesters, vaste planten en klimplanten. Verder spelen we in op de vraag naar klein fruit struiken, zoals bramen en bessen en laag- en halfstam fruitbomen. Iedereen is hier welkom voor een eerlijk en vakkundig advies. Het feit dat ons tuincentrum kleinschalig van opzet is houdt niet in dat onze prijzen hoog zijn. Ik durf gerust te stellen dat ook onze seizoenplanten zeer concurrerend geprijsd zijn."

Met het zaaiseizoen voor de deur vestigt Corrie de aandacht op de ruime sortering biologische zaden. Hierop aansluitend heeft het tuincentrum een ruim Ecostyle assortiment voor biologisch tuinieren. Leuk om cadeau te geven zijn de startpakketten met kweekmaterialen voor één vierkante meter tuin. Er zijn verschillende thema's zoals salades, snackpakket en Hollandse groenten. Tot besluit heeft Corrie nog een nuttige tip: ,,Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste tuintips en acties." Tuincentrum Sterk is op vrijdag 7 maart geopend van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 8 maart van 10.00 tot 16.00 uur.

Foto-onderschrift:

De eerste voorjaarsbloemen zorgen voor een vrolijke noot.

advertentie
advertentie