De Leeuw: 'Ik wil graag een actieve rol spelen'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Ze is pas twintig jaar, maar zit vol idealen en ideeën. Melissa de Leeuw heeft zin in de gemeenteraadsverkiezingen. De jonge GroenLinkser staat zesde op de kieslijst van de partij.

Door Marjanne Dijkstra

,,In de vierde van het VWO was ik niet zo goed in natuurkunde. Ik wilde dat heel graag laten vallen en koos toen voor maatschappijwetenschappen. In dat vak ging ik helemaal op en ik vond het zo leuk dat ik er net geen negen voor had op m'n diploma. In 2011 raakte ik betrokken bij het jongerenplatform. Eerst was ik lid, later ook secretaris en voorzitter. Daarbij kwam ik al in contact met raadsleden omdat we moesten adviseren over verschillende raadsopdrachten. Opeens werd ik benaderd door Ilhan Tekir of ik niet eens meewilde naar GroenLinks. Ik was altijd wel sociaal gericht en ben groen en duurzaam opgevoed. Ik ging mee naar een ledenvergadering en voelde me meteen thuis; deze mensen maakten zich druk om dezelfde zaken als ik. Dat ik hier nu zit voelt voor mij als een logische opeenvolging van gebeurtenissen."

Met haar zesde plek op de kieslijst is De Leeuw erg blij. ,,Voor een nieuwkomer vind ik dat heel hoog. Ik sta achter de wethouder, huidige raadsleden en fractieassistent; daar ben ik erg trots op. Ik word ook overal bij betrokken. Dingen worden uitgelegd als ik ze niet snap. Ik ben nog jong en soms gaat het over dingen die ik niet of niet bewust heb meegemaakt. Ik verwacht geen zetel maar ik wil de komende jaren wel een actieve rol spelen binnen GroenLinks. Dat wil ik doen naast mijn huidige baan in een supermarkt. Na het VWO wist ik niet goed wat ik wilde studeren. De laatste tijd ben ik me daar steeds meer op aan het oriënteren, dus ik

krijg een jaar met veel veranderingen."

De komende vier jaar wil De Leeuw zich over een aantal zaken buigen: ,,Ik wil graag het fietsplan goed uitwerken. De fietsroutes naar de scholen goed worden onderhouden en verbeterd waar dat kan. Ook het strooiplan moet worden aangepast. Ook de decentralisaties in zorg en welzijn moeten goed worden uitgewerkt. Daarnaast hecht ik er veel waarde aan dat Gorinchem een millenniumgemeente is en blijft. Duurzaamheid is zo ontzettend belangrijk. Daar moet meer aan worden gedaan bijvoorbeeld in de vorm van voorlichting op scholen, het inpassen van stadslandbouw, het hebben van een lokaal energiebedrijf of het plaatsen van zonnepanelen op daken van gemeentelijke gebouwen. Er zijn ook zaken die me aan het hart gaan. Zo vind ik het jammer dat het schoolzwemmen is afgeschaft. Vroeger vond ik dat erg leuk en het dient meerdere doelen; leren zwemmen in onze waterrijke omgeving en je laat kinderen sporten. En de schaapsherder. Die mag echt niet weg. Er zijn zoveel mooie dingen die de stad maken wat zij is."

Paspoort:

Partij: GroenLinks

Naam: Melissa de Leeuw

Woonplaats: Gorinchem

Aantal personen op de lijst: 16

Huidig aantal zetels: 2

1. Rutger van Breemen

2. Ilhan Tekir

3. Arjen Rijsdijk

4. Rinske Post

5. Peter van Mersbergen

6. Melissa de Leeuw

7. Anouar el Meknouzi

8. Inie Paulus

9. Mathieu van Pelt

10. Jet de Jonge

advertentie
advertentie