Schefferlie ziet initiatieven in Lingewijk als succesvoorbeelden

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - ,,We moeten niet doorschieten in grootschaligheid. Scholen en zorg zijn hier goed georganiseerd en alles heeft korte afstanden. Dat is fijn." Aan het woord is Pierre Schefferlie, lijsttrekker van de Partij van de Arbeid in Gorinchem.

Door Marjanne Dijkstra

De afgelopen jaren waren moeilijk, vindt Schefferlie. ,,We hebben meer moeten bezuinigen dan ons lief was. Natuurlijk was dat noodzaak. Sommige partijen menen dat het een goed moment is om te saneren op overheidsgebied, maar voor ons ging het soms net wat te ver. Het leverde ook goede dingen op. Waar vroeger de gemeente alles deed voor mensen in de hoop aan een behoefte te voldoen, nemen mensen nu zelf het initiatief. Op het gebied welzijn is in mijn ogen wel een bezuinigingsgrens bereikt. Gebouwen blijven altijd nodig, mensen moeten elkaar ergens treffen. Zeker met de extra zorgtaken in het vizier, kunnen we geen euro meer bezuinigen op welzijn. We moeten ruimte bieden aan mensen om elkaar te vinden op het gebied van mantelzorg. Dat wordt de komende jaren steeds belangrijker. Vroeger werd solidariteit 'geregeld' door de belasting die je afdroeg, maar nu zullen we elkaar echt steeds meer moeten helpen."

Volgens de PvdA'er zijn de zware jaren nog niet voorbij. ,,De lucht lijkt wat te klaren, maar de zaken op het terrein van zorg en werk springen eruit qua uitdagingen. Ik begrijp de grote onzekerheid bij mensen maar er zit voor de gemeente ook een kans in om het beter te doen. We kunnen veel beter maatwerk leveren. Dat zal met vallen en opstaan gaan, maar er wordt op het moment met man en macht aan gewerkt om die taken goed in het vizier te krijgen en oplossingen te bedenken. Ook moeten we nieuwe bedrijventerreinen ontwikkelen om de werkgelegenheid verder te stimuleren. De PvdA vindt het ook belangrijk dat mensen die net teveel verdienen om een huis te kunnen huren, maar ook maar met moeite een hypotheek kunnen krijgen, toch kunnen huren. Daar moeten we met Poort6 oplossingen voor vinden. Een deel van hun woningen kun je via een andere rechtsvorm in de verhuur brengen."

Belangrijk vindt Schefferlie de zwembaden en jeugdsportsubsidie. ,,Het is ontzettend belangrijk om goede sportfaciliteiten te hebben. Het is de basis om iedereen mee te laten doen en mensen bij elkaar te brengen en gezond te laten leven." Hij meent dat deze gemeenteraadsverkiezingen de belangrijkste zijn sinds jaren. ,,Er staat veel op stapel en de sterkste schouders zullen de zwaarste lasten moeten dragen. Mensen moeten bijdragen wat zij kunnen. Op het front van gemeentefinanciën zijn er partijen die enorm veel zekerheid willen. Wij durven best een tikje meer risico te nemen, in tegenstelling tot andere partijen. Wij denken dat een geoorloofd risico nemen belangrijk is om de voorzieningen die Gorinchem zo charmant maken in stand te houden."

Paspoort

Partij: Partij van de Arbeid

Naam: Pierre Schefferlie

Woonplaats: Gorinchem

Aantal personen op de lijst: 18

Huidig aantal zetels: 7

1 Pierre Schefferlie

2 Gemma Biesheuvel-van Diemen

3 Ali Koçak

4 Frank Duijnhouwer

5 Annet Ardesch

6 Hafid Chaaby

7 Jack Oostrum

8 Ibrahim Elmaci

9 Anneke van Dalen

10 Marion van Gelder

advertentie
advertentie