Gorcum Actief in gesprek met IKG

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De nieuwe politieke partij Gorcum Actief (GA) heeft een inspirerend kennismakingsgesprek gevoerd met een delegatie van de Industriële Kring Gorinchem (IKG). GA wil weten wat er leeft in de stad bij groepen inwoners en bedrijven, de werkgevers in de stad. Tijdens het oriënterend gesprek kwamen onderwerpen aan de orde die voor het bedrijfsleven belangrijk zijn.

Op punt één stond de bereikbaarheid van de stad en de stagnatie dagelijks vanaf ongeveer 16.00 uur op de Banneweg. Gorcum Actief heeft in haar programma een zestal suggesties opgenomen om de bereikbaarheid op korte en lange termijn te verbeteren. Op korte termijn zou de Nieuwe Hoven alleen tijdens spitsuren in de andere richting opengesteld kunnen worden. Er is dan sprake van een spitsopenstelling. Dit kan eenvoudig met verkeersborden worden aangegeven en vrijwel direct worden ingevoerd, bijvoorbeeld een jaar bij wijze van proef. Deze maatregel biedt direct verlichting op de Banneweg.

Voor de langere termijn worden andere suggesties genoemd zoals een Randweg langs Gorinchem-Noord, een Bannewegtunnel onder de spoorwegovergang en het Stadhuisplein, doortrekken van de Schelluinsestraat, tegengaan van sluipverkeer van de rijkswegen door de stad naar oprit Avelingen en afstemming van de openingstijden van de bruggen. Alle suggesties moeten uiteraard eerst onderzocht worden op haalbaarheid en er zal gespaard moeten worden voor deze grotere investeringen.

Andere onderwerpen die aan de orde kwamen hadden betrekking op de gemeentefinanciën , het in stand houden van belangrijke voorzieningen, goed (technisch) onderwijs en woningbouw. Deze zaken hebben allen betrekking op een goed vestigingsklimaat voor bedrijven en werknemers en de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de stad.

Om haar doelen te bereiken zoekt Gorcum Actief de samenwerking. Het hele programma van Gorcum Actief staat op www.gorcumactief.nl

advertentie
advertentie