Rotary-Rabo concert 2014.

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Rotary-Rabo concert.

De Rotaryclub Woudrichem organiseert op 5 april 2014 een uniek benefietconcert van het Nederlands Jeugd Strijk Orkest in de Hervormde Kerk te Woudrichem. Zaal open om 19.30 uur. Aanvang concert 20.00 uur.

Het doel van dit benefietconcert is om de muziek educatie op de lagere scholen in het Land van Heusden en Altena te bevorderen. Door bezuinigingen in het onderwijs dreigt deze muziekeducatie te verdwijnen. De opbrengst van het benefietconcert wordt dan ook gebruikt om de muziekeducatie te ondersteunen. Vorig jaar namen ca. 440 kinderen uit groep 3 en 4 deel aan het project “Kasteel aan de rivier” door het Meranti Trio van het Brabants Orkest. Dit jaar zullen ca 500 kinderen uit groep 3 en 4 deelnemen. Daarnaast zal een project voor de groep 5 worden georganiseerd wat zal resulteren in een gezamenlijk optreden van de kinderen met het voltallige Brabants Orkest in het Chassè theater te Breda.

Het Nederlands Jeugd Strijk Orkest (NJSO), opgericht in 1986, is een strijkorkest, bestaande uit 24 leden dat, onder leiding van dirigent/artistiek leider Carel den Hertog, vijf projecten per jaar speelt. De leden van het NJSO zijn zeer getalenteerde, jonge strijkers in de middelbare schoolleeftijd. De leeftijd varieert van 12 tot 21 jaar. De leden van het NJSO zijn voor het merendeel verbonden aan de jong talentklassen van de Nederlandse conservatoria. Het NJSO streeft ernaar om deze beroepsmusici in de dop een goede opleiding te geven in samenspel. Daarnaast streeft het NJSO ernaar om zeer boeiende programma’s samen te stellen, waarbij samenwerking wordt gezocht met beroemde solisten. Door de gewaagde programmering en het hoge niveau van het orkest brengt het orkest vijf keer per jaar een prachtig programma naar buiten, dat een zeer groot publiek aanspreekt.

Het programma voor deze avond is:

Boheemse passie:

Stamitz Sinfonia

Kilar Orawa

Bach Vioolconcert in a klein

Suk Derenade

De Rotaryclub Woudrichem wil dat dit concert toegankelijk is voor zoveel mogelijk muziekliefhebbers. Om de prijs laag te houden hebben wij sponsors benaderd. De toegangsprijs voor volwassenen vanaf 18 jaar is € 17,50 en voor kinderen t/m 17 jaar € 7,50.

De kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Theo van Drunen mailto:rotaryraboconcert@gmail.com

Jan van der Dussen jjvddussen@hotmail.com

Roger Meij sem.roger@gmail.com

en op 5 april aan de zaal.

Hoofdsponsor:

Rabobank Altena

advertentie
advertentie