Woudrichem al vroeg met tien man

5 april 2014 om 00:00 Sport

WOUDRICHEM- Het was zaterdag niet best op Het Bolwerk. Zowel middenmoter Woudrichem als de nummer twee van de derde klasse D verwenden de toeschouwers niet, ondanks dat het treffen het predicaat streekderby had. Voor zover er al van een wedstrijd gesproken mocht worden, deed de Zeeuwse arbiter Deurloo ook nog eens een duit in het zakje door voor iedere futiliteit zijn 'blaasinstrument' te hanteren. Woudrichem, dat al vroeg met tien man kwam te staan, rest na de 0-2 nederlaag tegen Wilhelmina'26 alleen nog maar de strijd om lijfsbehoud.

Daartoe moeten de Woerkumers dit seizoen in staat worden geacht, mits er nog de nodige punten bijeen gesprokkeld gaan worden in de resterende negen wedstrijden. Het spel dat beide opponenten zaterdag op de grasmat legden, was even slecht als het speelveld zelf. Wim Holster kreeg namens de thuisploeg de eerste kans gepresenteerd, maar had het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant moest de Woerkumse sluitpost Gerard de Joode, de uitblinker aan de zijde van de thuisploeg, zijn niet geringe kwaliteiten aanspreken bij twee Wijk en Aalburgse inzetten van respectievelijk Nigel Brandenhorst en Florian Fluit.

Nadat Wilty Schaap een domme tweede gele kaart incasseerde, dus rood, kwamen de manschappen van Leon Elands al vroeg in de wedstrijd in ondertal te staan. Na de 0-0 ruststand kwamen de bezoekers (tijdelijk) beter aan de aftrap. Robbert Vos zag zijn inzet fraai gered worden door De Joode, maar vervolgens daalde het duel weer naar een bedenkelijk niveau. Een discutabele strafschop bracht Wilhelmina'26 daarna op voorsprong (doelpuntenmaker Jeroen van Herwijnen). Na de 0-2, een fraaie vrije trap van Vos, was het gebeurd met de Woerkumse dadendrang.

advertentie
advertentie