Betrekken Gebruikers en Belanghebbenden

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Het betrekken van belanghebbenden bij het openhouden van buurthuizen heeft een nieuwe fase gekregen. Vanuit het Burgerinitiatief (op initiatief van Hans van Mourik en Natasha van Dalen), voorafgaand aan en tijdens de bijeenkomst van 7 november 2013, zijn kwartiermakers uitgedaagd om hun creativiteit in te zetten voor het openhouden van de buurthuizen. Tijdens die bijeenkomst waren meer dan 70 deelnemers vanuit heel verschillende belangen aanwezig. Nu doen de kwartiemakers ook een beroep op u.

Kwartiermakers

Mede op basis van het Burgerinitiatief 2014, zijn kwartiermakers Ab Groothedde, Dennis Lokerse, Roel ter Brugge en Jan Pierhagen, gevraagd om een verkenning te doen naar een duurzame voortzetting van de activiteiten in de Elzenhof en op basis daarvan eventueel ook in Haarhorst en mogelijk ook andere accommodaties.

In de afgelopen maanden heeft de gemeente tijdelijke maatregelen genomen, zodat de activiteiten ook in 2014 ten dele kunnen doorgaan. Mw. A. Verkerk en mw. L. Kok zijn aangesteld als projectleider transitie en aanspreekpunt.

Wij als kwartiermakers zijn nu -in goed onderling overleg met hen- de problematiek aan het inventariseren en denken na over alternatieve oplossingen voor de wat langere termijn.

Gebruikers

De “vaste” gebruikers (zoals die bij ons bekend zijn) hebben we gevraagd om te reageren op de volgende vragen:

1. Van welke faciliteiten maakte u gebruik (ruimten en voorzieningen)

en welke activiteiten vonden er plaats in 2012 en 2013?

2. Wat zou u graag willen (dromen)?

3. Wat hebt u extra te bieden?

De in gang gezette veranderingen, zijn gebaseerd op de door de gemeenteraad vastgestelde nieuwe visie op de stad. De rol en de ambitie van de gemeente is daarin veranderd. Kern van de nieuwe visie is dat:

- er wordt uitgegaan van de eigen kracht van mensen;

- de inwoners meer eigen verantwoordelijkheid nemen;

- het zelf-organiserend vermogen van mensen wordt ondersteund;

- activiteiten worden ondersteund die voortkomen uit particuliere initiatieven, instandhouding van instellingen is geen doel op zich;

- de gemeente de regie voert en faciliteert;

- de gemeente zorg draagt voor een vangnet voor de meest kwetsbare burgers.

Concept Startnotitie

Voortbouwend op deze uitgangspunten hebben de kwartiermakers na een eerste oriëntatie bijgaande Concept Startnotitie Burgerinitiatief opgesteld.

Zie verder

- het PERSBERICHT http://goo.gl/1rDTft

- de CONCEPT Startnotitie http://goo.gl/bbvPvb

advertentie
advertentie