Geslaagd project op CBS De Regenboog

11 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Geslaagd project op CBS De Regenboog

CBS De Regenboog kijkt terug op een zeer geslaagd project. Iedere locatie van de school gaf daar op geheel eigen wijze invulling aan, waardoor er sprake was van een grote diversiteit.

Op donderdag 6 maart was de projectavond. Op deze drukbezochte avond konden ouders, grootouders, broers en zussen en overige belangstellenden genieten van de gemaakte werkjes, toneelstukken en presentaties.

Op locatie Retranchement hebben de leerlingen de afgelopen weken gewerkt aan het project ‘Ik hou van Holland’. Ze hebben veel geleerd over o.a. Hollandse producten, over kunst, water en dijken, Amsterdam. De ouderraad zorgde voor Hollandse koffie, thee, limonade, stroopwafels, drop, kaas en worst. Het was een groot succes.

Op de hoofdlocatie van de school, aan de A. Kehrerstraat, is gewerkt met het thema ‘Rood’. De projectweek werd geopend op het lied 'Rood' van Marco Borsato en een filmpje met toneelstukje over Roodkapje. Van de ouderraad kregen alle kinderen een lieveheersbeestje, omdat dit rode beestje symbool staat voor de actie tegen zinloos geweld. Alle groepen hebben verder over verschillende onderwerpen gewerkt, variërend van Roodkapje, tot rode appeltjes, bloed, het Rode Kruis, toneelstukken en gedichten over pesten, de rode loper van een echte bioscoop met drie zelfgemaakte filmpjes, het zelf maken van rode soep en tomaten pizza of een echte flashmob op de muziek van Marco Borsato.

Op locatie Hoog Dalem was het thema ‘Beroepen’. De groepen zijn aan de slag gegaan met de volgende beroepen: tandarts, artiest, bakker en de boer, oude ambachten, beroepen in de sport en beroepskeuze. De projectavond was ook hier een groot succes en had een enorme opkomst.

advertentie
advertentie