Camphusianen in gesprek met Tommy Wieringa in Boekenweek Live!

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In het kader van de Boekenweek (8 t/m 16 maart) lazen alle vierdeklassers van het Gymnasium Camphusianum "Ik was nooit in Isfahaan" van de schrijver van het Boekenweekgeschenk, Tommy Wieringa. Hieraan gekoppeld was een creatieve wedstrijd n.a.v. dit boek en het thema van de Boekenweek "Reizen", met als motto "Ondertussen ergens anders".

Tot grote verrassing werden drie inzendingen van het Gymnasium uitgeroepen tot winnaar. Eline ten Busschen maakte een kledingontwerp, terwijl Rowena van der Linden, Cato Overbeek, Eske Ruijters, Maartje Spaans en Eva Timmermans een korte film maakten. Femke Kool, Ingeborg Lip, Bart van der Looij en Julia de Ruiter wonnen met een beeldende opdracht.

Woensdag 12 maart a.s. gaan deze leerlingen in een live uitzending in gesprek met Tommy Wieringa, schrijver Abdelkader Benali en presentator Arjen Lubach en worden de winnende inzendingen gepresenteerd. Twee leerlingen zullen tafelheer en/of -dame zijn.

Tussen 13.00 en 14.00 uur is de bijeenkomst in de Openbare Bibliotheek Amsterdam te zien via de internet livestream http://www.boekenweek.nl/school/index.html.

Boekenweek Live! is een landelijke online ontmoeting tussen schrijvers en leerlingen van middelbare scholen in heel Nederland. Via Skype- en Twitterverbindingen (#BWLIVE) worden vragen uit het digitale publiek gesteld. Zo wonen leerlingen uit heel Nederland de uitzending virtueel bij.

advertentie
advertentie