Interactieve schoolvoorstelling in première

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De première van de schoolmusical 'Er Was Eens' vond gisteren (maandag 10 maart) plaats in basisschool De Regenboog in Hoog Dalem. De voorstelling is ontwikkeld door Stichting LUSA uit Gorinchem in opdracht van Gorinchem Beweegt en wordt de komende tijd gespeeld voor alle groepen 1 t/m 5 in Gorinchem. Maandag woonden ruim 100 kinderen de voorstelling bij. Ook wethouder Cultuur Marcel Doodkorte was aanwezig.

In totaal wordt de voorstelling 27 keer gespeeld door de cast van Stichting LUSA voor 2.222 kinderen op 11 locaties in Gorinchem. Marlieke Fris en Benjamin Boer zorgen samen met een aantal jonge acteertalenten voor een interactieve voorstelling, waarbij een muzikale verteller de centrale rol speelt. Hij neemt de kinderen mee in zijn droom, waarin ieder kind uniek is en mag zijn. Zo ontvouwt zich een spannend verhaal, waarbij uiteindelijk natuurlijk alles goed eindigt. De bezoekende kinderen krijgen op verschillende momenten de gelegenheid om met zang en speel deel uit te maken van de voorstelling. Ferdinand Biesheuvel zorgde voor het script en neemt de regie voor zijn rekening.

Naar aanleiding van de voorstelling zijn er verschillende culturele activiteiten georganiseerd. Zo hebben alle scholen een lespakket ontvangen. Waarbij ze aan de hand van allerlei oefeningen de kinderen voor kunnen bereiden op de voorstellingen en/of achteraf stil kunnen staan bij de musical die ze hebben gezien. De komende weken kunnen kinderen meedoen aan de naschoolse musicalworkshops, die Stichting LUSA verzorgt. Informatie over de naschoolse activiteiten is te vinden op de website van Gorinchem Beweegt.

advertentie
advertentie