Ligier show in het Piazza Center

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

DALEM - Op een fraaie, landelijk gelegen locatie aan de Waaldijk 9 is Autobedrijf Van den Bergh gevestigd. ,,We zijn een allround garagebedrijf waar de mensen terecht kunnen voor reparatie en onderhoud van auto's en 45 km voertuigen van alle merken", vertelt eigenaar Jan van den Bergh. ,,Daarnaast zijn we officieel dealer van het 45 km voertuigmerk Ligier. Van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 maart laten we op het binnenplein van het Piazza Center het publiek graag kennismaken met dit praktische vervoermiddel."

Door Ria Scholten

,,Mijn vader is in 1969 op deze locatie met het bedrijf begonnen. In 1998 heb ik de zaak officieel overgenomen", vertelt Jan. ,,We zijn een echt familiebedrijf, want inmiddels heeft de derde generatie, onze zoon Lambert, zijn intrede gedaan. Bij de bedrijfsvoering krijg ik bovendien veel steun van mijn vrouw Joke. Ons team bestaat verder uit vier monteurs en niet te vergeten Jolette, die een belangrijke schakel vormt tussen ons bedrijf en de klanten."

In de showroom staan de vijf Ligier modellen, die allen in verschillende uitvoeringen leverbaar zijn. De 2-persoons versies lijken erg veel op een 'gewone' auto. ,,De aantrekkelijkst geprijsde uitvoering is de Dué (met Fiat 500 look) met een instapprijs van 8.695 euro en verkrijgbaar in vijf uitrustingsniveaus", vertelt Jan. ,,De meest complete versie kost 11.395 euro."

Een echte blikvanger is de bijzonder compleet uitgeruste JS 50 Red Line Limited Edition. "Deze uitvoering valt zowel bij jongeren als bij ouderen erg in de smaak", vertelt Jan. "Dan is er ook nog de Color Line die in drie kleuren verkrijgbaar is. De Team 26 Coupé en de JS RC hebben een sportieve uitstraling. Tot besluit noemt Jan het industriële voertuig, de Flex, die onder andere in een laadbox/kipper en pick-up uitvoering leverbaar is en als Van met een of meerdere roldeuren.

,,Voor de wet zijn deze 45 km vervoermiddelen bromfietsen", verklaart Jan. ,,Wie in het bezit is van een AM rijbewijs mag achter het stuur plaatsnemen. De frames zijn vervaardigd uit aluminium en de body's uit het kunststofmateriaal ABS. Alle modellen zijn keurig afgewerkt met stoffen of lederen stoelbekleding en een mooie dashboard. Ze zijn bovendien uitgerust met eigentijds LED dagrijverlichting. Alle modellen zijn voorzien van een 2-cilinder Lombardini dieselmotor en combineren een laag brandstofverbruik met een hoog koppel."

Naast Ligier verkoopt het autobedrijf occasions van verschillende merken in diverse prijsklassen. ,,We hebben een enthousiast team", meldt Jan tevreden. ,,Van een acht tot vijf mentaliteit is hier dan ook geen sprake. Als iemand een probleem met zijn vervoermiddel heeft kan hij rekenen op een servicegerichte benadering, ook in de avonduren."

Zie ook de website: www.vandenberghautobedrijf.nl. Het telefoonnummer is 0183-631338.

Foto-onderschrift: De Team 26 Coupé heeft een sportieve uitstraling.

advertentie
advertentie