Sleeuwijk titelkandidaat af

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLEEUWIJK- Na het 2-0 verlies in de streekderby tegen NOAD'32 haakte Sleeuwijk definitief af in de strijd om de titel die nu naar alle waarschijnlijkheid uitgevochten gaat worden tussen Unitas en Wihelmina'26. De manschappen van coach Philip den Haan lieten zaterdag op Sportpark Het Korenzand geen moment blijken nog in een kans te geloven. Een (vervangend) periodekampioenschap zal deze voetbal jaargang het hoogst haalbare voor de Roefbewoners worden. Dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden dan zaterdag in Wijk en Aalburg. Sleeuwijk miste Edwin van den Heuvel en Rick Kolff door schorsingen en kon evenmin beschikken over de geblesseerde Yordin de Haas. Voor de rust gebeurde er weinig voor beide doelen en had het eerste bedrijf beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Na de doelwissel was het de thuisploeg die op jacht ging naar de overwinning. Eerst was het Berry van Loon die het aluminium achter de Sleeuwijkse sluitpost Martijn de Graaf testte. Even later was het wel raak. Met een uur op de klok was het Ruben Bouwman die NOAD op een 1-0 voorsprong bracht. Nog geen vijf minuten later lag de wedstrijd voor de Sleeuwijkers al in het spreekwoordelijke slot. Remy Schouwenaar stond aan het eind van een goed lopende Wijk en Aalburgse aanval (2-0). Verder dan een pegel van afstand van invaller Pasqualle Verwoerd kwam het bezoekende Sleeuwijk in het restant niet.