Rapid Dames 1 hervat competitie met zege op Prinsenbeek

5 april 2014 om 00:00 Sport

De Gorinchemse dames zijn na het daverende zaalkampioenschap in februari jl. weer begonnen met de voorbereiding voor de tweede helft van de veldcompetitie. Afgelopen zondag stond de eerste officiële wedstrijd weer op het programma waarin de dames afsloegen tegen Prinsenbeek. Prinsenbeek uit, altijd lastig. Dit bleek maar weer uit het eerste bedrijf van de wedstrijd, waarin de dames zich matig aan de geoefende patronen hielden. Yverna Bosch wist wel het eerste doelpunt van de wedstrijd voor haar rekening te nemen, door middel van een mooi ingeschoten strafcorner. Helaas moest de Gorinchemse verdediging kort daarna twee doelpunten incasseren en keek bij rust tegen een 1-2 achterstand aan.

In de rust werd Dames 1 vriendelijk doch dringend door coach Djurre van Gulik verzocht om zich aan de patronen te houden en het eigen spel te gaan spelen. Daar zijn de dames tenslotte sterk in, dus het leek ook verstandig om dat toe te gaan passen in de tweede helft.

De tweede helft stond er een team wat de achterban van Rapid Dames 1 graag ziet, meiden die elkaar weer prima wisten te vinden. De ene na de andere combinatie werd goed uitgevoerd, mede dankzij de sterke aanvulling vanuit de A-jeugd, te weten; Nienke Vermeulen, Annick van Bladel en Anouk Dalderop. Dankzij het stabiele spel dat Rapid neer zette in het tweede bedrijf, kwam Prinsenbeek nauwelijks aan aanvallen toe. In de laatste twaalf minuten van de wedstrijd werd Prinsenbeek in de verdrukking gezet en liepen achteruit naar de eigen helft. Deze druk resulteerde, na een prachtig opgezette aanval in combinatie met onder andere Annick van Bladel, in de 2-2 via Sharon van Meteren. Niet veel later was het diezelfde A-speelster Annick die de bal feilloos door de benen van de keepster wist te plaatsen en daarmee de matchwinnaar werd van de wedstrijd.

Kortom, de drie punten konden weer mee terug naar Gorinchem. Dames 1 wil graag de meiden uit de A bedanken voor hun inzet en natuurlijk het meegekomen Gorinchemse publiek voor de fanatieke aanmoedigingen. Zondag 16 maart a.s. speelt Rapid Dames 1 thuis tegen Waalwijk om 12:45 uur.