GROOTSTE 'MARKTKRAAM' OPEN

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Elke week is er op maandagmorgen een markt in Gorinchem rond de Grote Kerk. Het is vaak een gezellige drukte. De markt heeft zo zijn eigen ontspannen sfeer.

Helaas is de kerk zelf -samen met de toren toch beeldbepalend voor de stad- altijd dicht. Wat jammer toch! Je kunt niet even naar binnen lopen: even zitten, stil worden...genieten van de mooie ruimte...je gedachten verzetten, bidden. En dat terwijl we op vakantie bijvoorbeeld al snel even een kerk binnenlopen

Als nieuwe predikant van wijkgemeente Grote Kerk verbaasde mij dat de kerk dicht is op maandagmorgen. De afgelopen maanden heb ik daarom overleg gevoerd om de kerk behalve op zondag (kerkdienst) ook op maandagmorgen te openen. Ook met de marktmeester is overleg geweest. De gemeente Gorinchem werkt graag mee. De indeling van de markt wordt zodanig aangepast dat (één van de deuren van) de hoofdingang vrij zal zijn en de deur uitnodigend open zal staan! Oftewel: de grootste ‘marktkraam’ gaat open!

Eén en ander gaat in op de eerste maandag van april: maandag 7 april. Als predikant hoop ik in principe altijd op maandagmorgen aanwezig te zijn in de kerk. Mochten mensen een praatje willen maken, dan kan dat! Willen ze gewoon even zitten, ook prima!

Het is mooi dat de kerk van de stad, zo ook meer kerk van de stad wordt!

advertentie
advertentie