PCG gaat de strijd aan in Oud-Beijerland

5 april 2014 om 00:00 Sport

De zwemmers van PCG waren zaterdag weer met een grote afvaardiging uit Gorinchem vertegenwoordigd tijdens de nationale zwemcompetitie. Het was warm in het zwembad maar dat weerhield deze toppers er niet van om een paar mooie tijden te zwemmen en niet te vergeten een leuke middag te hebben.

De dames (Anouk, Lise, Ilse en Doris) beten het spits af met de estafette. Samen verpulverden ze het 5 jaar oude clubrecord op de 4x100 meter wisselslag, de tijd werd maar liefst 5 seconden scherper gezet!

Misschien wel de meest opvallende tijd van de middag kwam op naam van Sanne van ’t Hoff. Zij zwom maar liefst 14 seconden van haar Persoonlijk Record af! Op de 100 school kwam hier nog een toptijd bij en ook Kim zwom hier 5 seconden er af.

Op de 200 meter vrijeslag was Thomas op dreef en verbeterde zich met 9 seconden. Ook zijn broertje Jonathan scherpte zijn tijd met 2 seconden aan.

Bij de dames was Merel succesvol op de schoolslag met een verbetering van 5 seconden. Anouk van Weelden zwom er 4 seconde af op de 100 wissel, wat haar tevens het brons opleverde, en ook Carmen verbeterde zich. Anouk pakt op de lange 200 meter school haar 2e bronzen plak in een dik PR en ook Beryl zwom op deze afstand sneller dan ze ooit geweest was.

Jelle Koning had een PR van 4 seconden nodig op de 100 wissel om het zilver op te halen. Eigenlijk had hij zijn zinnen gezet op een tijd van onder de 1.10, helaas bleef hij hier net boven steken. Zijn coach was al met al dik tevreden. Op de 200 school miste hij het podium op een haar, maar behaalde wel zijn 2e persoonlijk record van de dag.

Esmee verbeterde zich met bijna 4 seconden op 200 wissel, goed voor de 3e plaats. Achter haar kwamen Eline en Danique een stapje dichterbij met respectievelijk PR’s van maar liefst 8 en 5 seconden! Danique deed hiermee goede zaken in het PR-klassement van PCG!

Bij de jongere zwemmers was met name Bart Wijkniet succesvol met ruime PR’s op de 100 vrij en school.

Rolf kwam op de 50 meter rugslag net te kort voor het goud en werd 2e. Sjoerd haalde het podium helaas niet, maar haalde wel een mooi PR. Rolf revancheerde zich later op de zware 200 meter wissel door met een PR van maar liefst 7 seconden met overmacht het goud te grijpen.

Ook mede dankzij de goede tijden van de zwemmers welke niet genoemd zijn, handhaaft PCG zich in de subtop van de hoogste districtsklasse. Met nog 1 wedstrijd te gaan stevent de club af op een van de hoogste klasseringen van de afgelopen jaren!