Kwekerij De Landsinghof vernieuwt

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Het bestuur van leer-werkbedrijf Avelingen Groep heeft besloten de Kwekerij De Landsinghof in Giessenburg te verbouwen. De huidige locatie wordt verbouwd en vernieuwd conform de Arbowet en biedt daarmee voldoende productie- en kantoorruimte. De eerste paal wordt dit najaar geslagen.

De verbouwing stond al op de begroting, maar werd eerder uitgesteld vanwege onduidelijkheden met betrekking tot de invoering van de Participatiewet.

“Hoe de wet er in de toekomst ook uit komt te zien, de groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt blijft en gemeenten blijven verantwoordelijk voor deze groep”, aldus Gerda Derksen, algemeen directeur Avelingen Groep. Kwekerij De Landsinghof biedt zeer passend (beschut) werk, niet alleen voor de huidige doelgroep, maar ook voor toekomstige doelgroepen. “Wij zijn blij met dit besluit. Op deze manier zijn we flexibel en goed voorbereid op de toekomst. Zo kunnen we de brede doelgroep van de Participatiewet aan de slag blijven helpen”, aldus Derksen.

Kwekerij De Landsinghof kweekt 175 verschillende soorten gewassen. De arbeidsintensieve werkzaamheden bieden werk aan zo’n 50 personen.

advertentie
advertentie