Pilotproject cameratoezicht van start

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Publiek cameratoezicht zoals plaatsvindt in binnensteden, uitgaansgebieden en op stations gaat samenwerken met het private cameratoezicht zoals bijvoorbeeld plaatsvindt op bedrijventerreinen en bij ondernemingen. Woensdagmiddag ging de pilot van dit project, Publike Private Samenwerking ofwel PPS, van start bij de Camera Uitlees Ruimte (CUR) van de gemeente Gorinchem.

Tijdens de aftrap van dit pilotproject werden de aanwezigen getrakteerd op een greep uit de nieuwste snufjes op het gebied van cameratoezicht. Smullen was het voor de meesten tijdens een demonstratie van een drone (een op afstand bestuurbaar helikoptertje) met daaronder een camera. Terwijl de drone buiten in de lucht hing, konden de aanwezigen binnen in de CUR de gemaakte beelden zien.

Het gezelschap vertrok daarna naar Van Boven aan de Schelluinsestraat, waar diverse sprekers aan het woord kwamen. Burgemeester Anton Barske, Securety5, politie, brandweer en Aivex (Digitale Video Communicatie Systemen) gaven aan de hand van beelden een inkijk op de nieuwste snufjes op beveiligingsgebied. Daar leerden men onder meer dat de drone meer kan dan camea's vervoeren. De drone kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om een AED snel van A neer B brengen. Ook een mogelijkheid om 2 uur video opnamen in twee minuten af te kijken werd getoond.

advertentie
advertentie