Gorcumse app tegen lage rugpijn

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De fysiotherapeuten van het bedrijf CareByApp hebben een unieke app gemaakt ter bestrijding van lage rugpijn, ook wel aspecifieke lage rugpijn genoemd. Dat is een rugpijn waarbij de rug- en buikspieren onvoldoende getraind zijn. Er is dan onvoldoende stabiliteit. Dit is het geval bij ongeveer negentig procent van alle patiënten met lage rugpijn.

De app omvat een oefenprogramma van tien weken. Elke week krijgt de deelnemer drie nieuwe oefeningen die hij één à twee keer per dag moet uitvoeren. Na het doorlopen van het oefenprogramma volgt er nog een bonus van drie weken in de vorm van een verzwaring van het programma. De app is er in een Apple-versie en een Android-versie en is drietalig: Nederlands, Engels en Spaans. De reeds op de markt zijnde apps bieden volgens CareByApp geen van alle een compleet

oefenprogramma. Het unieke van deze app is dat het oefenprogramma opgebouwd is van mobiliserend naar stabiliserend tot dagelijks onderhoud om verworven stabiliteit en kracht te behouden. De nieuwe app van het bedrijf biedt ook veel meer oefeningen (30) dan de reeds bekende apps tegen rugpijn.

Voor meer informatie: www.carebyapp.com.

advertentie
advertentie