Opnieuw Borstvoedingscertificaat voor kraam- en kinderafdeling Beatrixziekenhuis

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De kraam- en kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft opnieuw het Borstvoedingscertificaat behaald. Medewerkers van de stichting Zorg voor Borstvoeding hebben hiervoor interviews afgenomen met de leidinggevende, artsen, verloskundigen, verpleegkundigen, kraamverzorgenden en moeders. Hieruit is gebleken dat het Beatrixziekenhuis nog steeds zorgt voor een hoge kwaliteit in de begeleiding bij borstvoeding.

,,We zijn erg trots dat we het certificaat opnieuw behaald hebben," zegt Yolande Favier, teamleider in het Beatrixziekenhuis. ,,Rivas staat voor goede begeleiding bij het geven van borstvoeding. Dit is een bevestiging dat we het ook daadwerkelijk goed doen."

Het certificaat wordt uitgereikt aan instellingen die een goed borstvoedingsbeleid hebben. Dit betekent dat alle medewerkers jaarlijks geschoold worden over borstvoeding en dat volgens specifieke protocollen gewerkt wordt. ,,Het is belangrijk om medewerkers goed te scholen. Zo blijven we op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen," vervolgt Favier. ,,Ook het werken volgens specifieke protocollen draagt bij aan de goede begeleiding bij borstvoeding. Op deze manier zorgen we er voor dat alle medewerkers op dezelfde manier werken."

De kraam- en kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis hebben sinds 2008 het internationaal WHO/Unicef-certificaat Zorg voor Borstvoeding. Naast de kraam- en kinderafdeling heeft Kraamzorg van Rivas het borstvoedingscertificaat. Dit betekent dat zij voldoen aan de eisen van World Health Organization (WHO) wat betreft de kennis en kunde over borstvoeding.

advertentie
advertentie