Veel belangstelling tijdens Open Dag van de Zorg bij Rivas

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Rivas-locaties Steijndeld, St. Clara en het Beatrixziekenhuis werden afgelopen zaterdag druk bezocht tijdens de landelijke Open Dag van de Zorg. In woonzorgcentra Steijndeld en St. Clara stond wonen met zorg centraal. Bezoekers kregen meer informatie over de huurappartementen met zorg en het Rivas-pension. Daarnaast konden zij deelnemen aan leuke activiteiten. In het Beatrixziekenhuis was er grote belangstelling voor een bezoek aan het operatiecomplex.

Wonen met zorg

Tijdens de drukbezochte open dag gaven medewerkers in Steijndeld en St. Clara antwoord op diverse vragen van bezoekers. ‘Er waren veel vragen over wonen met zorg bij Rivas’, vertelt Cor van Vlaanderen, regiomanager bij Rivas. ‘Wij konden daar deze dag de nodige informatie over geven en bezoekers direct rondleiden in één van onze appartementen.’ De workshops yoga en bloemschikken waren tevens een succes.

Op de koffie in het Beatrixziekenhuis

Een bezoekje aan het operatiecomplex (OK) was de grote aandachtstrekker in het Beatrixziekenhuis. ‘Voor veel mensen gebeuren activiteiten op een OK altijd achter de schermen’, vertelt Heidi Ruis, hoofd klinisch bedrijf in het Beatrixziekenhuis. ‘Daarom was het extra leuk om bezoekers op deze dag een kijkje te geven en ze meer te vertellen over hoe het er op een OK aan toe gaat.’ Een aantal kon zelf een kijkoperatie uitvoeren op een paprika.

advertentie
advertentie