Met zes liter water op je rug door de stad

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - 150 basisschoolleerlingen in Gorinchem wandelden vandaag (donderdag 20 maart) voor water. Daarmee willen ze een bijdrage leveren aan een waterproject in Kameroen. De kinderen verzamelden zich op het Stadhuisplein waar Wethouder Rijsdijk om 9.00 uur het startschot gaf.

Gemeente Gorinchem is millenniumgemeente en levert een bijdrage aan de millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Die hebben betrekking op armoedebestrijding op wereldniveau. Hierbij gaat het onder meer om onderwijs voor alle kinderen en een duurzame leefomgeving. Voor de gezondheid van mensen is het heel belangrijk om te beschikken over veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Vandaag, donderdag 20 maart, is het Wereldwaterdag. Daarom organiseert de gemeente, in samenwerking met Gorinchem beweegt en het Natuurcentrum, het project Wandelen voor water. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen de Tweemaster, OBS de Merwedonk en de Mariëngaarde lopen een route van 6 kilometer door de stad met een rugzak met 6 liter water. Dit om te ervaren hoe zwaar het voor mensen in ontwikkelingslanden kan zijn om elke dag drinkwater te moeten gaan halen en te dragen. In totaal doen er 150 leerlingen mee.

De kinderen lopen voor een drinkwaterproject bij een middelbare school in Bamenda, Kameroen. Deze school heeft meer dan 5.000 leerlingen en elke week is er maar 1.000 liter drinkwater beschikbaar voor iedereen. Het lukt het lokale waterbedrijf niet om meer water omhoog te pompen, omdat de school op een heuvel ligt. Met Wandelen voor Water hopen we een bijdrage te lever aan twee watertanks van 5.000 liter voor de school.

advertentie
advertentie