Try-out: Lied van mijn vader in Theater Peeriscoop

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Zondag 30 maart 2014, Theater Peeriscoop

Ernst de Corte & Guus Westdorp met hun voorstelling 'Try-out: Lied van mijn vader'

In Lied van mijn vader zingt zoon Ernst de Corte liedjes van vader Jules de Corte. Dat roept bij hem veel persoonlijke herinneringen op: Men kent mijn vader van liedjes als Ik zou wel eens willen weten en Hallo Koning Onbenul. Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Hij was ook een man met tegenstrijdigheden. Van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd. Ik ken mijn vader ook als een vrolijke man met een enorm gevoel voor humor. Als de werkster binnenkwam zong hij Dag mevrouw van Velzen op de melodie van Lili Marleen. Hij was ook een verzamelaar van bijzondere klokken. Elke dag deed hij zijn ronde om zijn meer dan 50 klokken op te winden'.

Jules nalatenschap, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengt bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen.

Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich breed ontwikkeld. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor balkan-muziek en het lichte genre neemt al snel een grote plek in in zijn carrière. Veel concertreizen volgen met diverse ensembles en bands over vele grenzen.

Guus Westdorp, pianist en componist deelt met Ernst de passie voor het Nederlandse Lied. Hij werkte met o.a. Toon Hermans en Liesbeth List. Onlangs bracht hij met Ramses De Liederen zijn ode aan het werk van Ramses Shaffy in de Nederlandse theaters.

De voorstelling vangt aan om 16:00 en de foyer is geopend om 15:00. De entreeprijs bedraagt € 10,00. Kaarten te bestellen via: www.peeriscoop.nl of telefonisch reserveren via: 0183 690022 (tussen 12:00 en 17:00).

BOEK NU EEN DINER&THEATER ARRANGEMENT!

De ultieme vorm van beleving

Restaurant Merwezicht en Theater Peeriscoop bundelen de krachten samen!

Een mooie voorstelling en een heerlijk diner met fantastisch uitzicht over de rivier de Merwede. Voor gezelschappen maken wij graag een arrangement op maat.

advertentie
advertentie