Activiteiten Gorcums Museum

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - In het kader van de succesvolle expositie 'Te mooi om Weg te Gooien', over hergebruik in de kunst, vinden in de eerste week van april weer verschillende activiteiten plaats in het Gorcums Museum. Een workshop voor kinderen van 6-12 jaar wordt georganiseerd op woensdag 2 april. De kids gaan om 14.00 uur aan de slag met PET-flessen. Kosten: 2,50, aanmelden bij j.versluis@gorinchem.nl of tel. 0183-632821.

Op zaterdag 5 april, de eerste dag van het Nationaal Museumweekend, is het museum gratis te bezoeken en de Artoteek Gorinchem is speciaal geopend van 10.00-17.00 uur. Er zijn nieuwe aanwinsten te zien en men kan gratis lid worden.

Op zondag 6 april zijn de zomertijden voor het Gorcums Museum weer van kracht en gaan de deuren op zondag al om 11.00 uur 's morgens open. Om 14.00 uur nemen twee kunstenaars het publiek mee 'de diepte in': eerst horen we het wonderlijke verhaal van kunstenaar Melle Smets, over hoe hij in Ghana, op de grootste autosloop ter wereld, met lokale monteurs de eerste Afrikaanse auto bouwt: de Turtle 1. Aansluitend geeft Gorcumer Gerard van Klei (van Galerie Ontwerp 2) een lezing over zijn werk, waarin hergebruik centraal staat. De toegang is gratis.

advertentie
advertentie