Extra inloopavonden bij Rabobank

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

ALBLASSERWAARD - In de aanloop naar de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 5 april zet ook Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost de deuren open. Mensen die op zoek zijn naar een koopwoning worden in de gelegenheid gesteld om zich vooraf kosteloos te oriënteren op de financieringsmogelijkheden die de bank hen te bieden heeft. Dit is mogelijk op dinsdagavond 1 april en donderdagavond 3 april.

Door Ria Scholten

,,Ook wij merken dat de woningmarkt wat meer in beweging komt. Het feit dat er dit jaar tot maximaal 100.000 euro belastingvrij geschonken mag worden draagt hier ook aan bij", vertelt financieel adviseur Jan van Herwaarden. ,,Het bedrag mag worden gebruikt voor de aankoop en/of verbouwing van een woning of het aflossen van een eigen woningschuld."

,,De positievere berichtgeving over de woningmarkt is voor mensen die een huis willen kopen wellicht een stimulans om aan de Open Huizen Dag deel te nemen. Een groot aantal woningen kan op die dag tussen 11.00 en 15.00 uur zonder afspraak worden bezichtigd. Belangstellenden kunnen zich dus breed oriënteren. Dit gaat nog beter als zij een indicatie hebben van het bedrag dat zij kunnen besteden. Om die reden zitten onze adviseurs tijdens de in totaal drie inloopavonden klaar om hen daarbij behulpzaam te zijn."

,,Op dinsdagavond 1 april van 18.30 tot 20.30 uur is iedereen welkom op ons hoofdkantoor in de Einsteinstraat in Gorinchem. Op donderdag 3 april zijn op dezelfde tijd onze kantoren aan de Peursumseweg in Giessenburg en de Adr. Heynisstraat in Nieuw-Lekkerland geopend", aldus Jan. Hij wijst er met nadruk op dat de tijdens die avonden gevoerde gesprekken een oriënterend karakter hebben. Kortom, er wordt een ruwe schets gemaakt, waarvan de uitkomsten in een eventueel vervolggesprek verder kunnen worden uitgewerkt.

,,Belangrijk is dat de mensen hun recente inkomensgegevens en de eventuele WOZ-waarde van hun huidige woning meebrengen", legt hij uit. "Tijdens de oriëntatie wordt gekeken naar hun financiële situatie en het bedrag dat zij kunnen/willen lenen. Onze adviseurs maken een inschatting van de maandlasten die bij het gewenste hypotheekbedrag horen en vertellen hoe een hypotheekadvies er bij onze bank uitziet. Daarnaast kunnen zij algemene informatie geven over onze hypotheektarieven en hypotheekvormen."

,,Wie niet van plan is om op 5 april op pad te gaan, maar wel geïnformeerd wil worden over de mogelijkheden die Rabobank op het gebied van financieringen te bieden heeft, is eveneens van harte welkom. Aan het gesprek zijn geen kosten verbonden en je hoeft ook geen klant te zijn. Voor iedere bezoeker ligt een leuke attentie klaar. Op beide avonden verhinderd? Geen probleem, want via www.rabobank.nl/wonen kan zelf een globale berekening worden gemaakt."

Foto-onderschrift:

Financieel adviseur Jan van Herwaarden en zijn collega's zullen de gesprekken voeren.

advertentie
advertentie