Lyceum Oudehoven officieel geopend

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De officiële opening van de uitbreiding van Lyceum Oudehoven vond vorige week plaats. Het Lyceum is de afgelopen maanden ingrijpend verbouwd en uitgebreid. Het nieuwe schoolgebouw is aangepast aan de huidige onderwijsontwikkelingen zoals samenwerkend leren en projectmatig werken. Dit jaar staat er een prachtig nieuw gebouw met onder meer een nieuw auditorium, een bètalaboratorium en een nieuwe vleugel met ruime, nieuwe lokalen.

Naast verschillende sprekers leverden ook leerlingen hun bijdrage tijdens het officiële gedeelte. Zo speelde de gelegenheidsband van het Lyceum tijdens de inloop, gaf de winnaar van de regionale Speaking Contest, TTO3-leerling Jeremy van den Enden, zijn speech over 'Crossing Cultural Borders', onthulden vier leerlingen van de leerlingenraad de fotocollage in de nieuwe aula en speelden leerlingen delen uit hun eigen theatervoorstellingen Matilde en Belle en het Beest. 's Avonds vond een feestelijk gala georganiseerd voor alle leerlingen en personeel in de nieuwe aula.

Bij de voorbereidingen voor de verbouwing en de uitbreiding was het uitgangspunt om in de vernieuwde school zoveel mogelijk aan te haken bij de huidige en toekomstige onderwijsontwikkelingen. Samenwerkend leren en projectmatig werken krijgen veel aandacht binnen het onderwijsconcept. Daarom kwam er in het gebouw van Lyceum Oudehoven onder andere een auditorium en een bètalaboratorium. Het auditorium is een collegeachtige ruimte waar grotere groepen leerlingen tegelijkertijd 'college' kunnen krijgen. In het bètalaboratorium voeren leerlingen onder toezicht diverse practica van de bètavakken uit. Daarnaast krijgen de leerlingen een grotere overblijf- en stilwerkruimte. Deze extra ruimte zorgt voor een nog groter gevoel van veiligheid.

advertentie
advertentie