Kleur en sfeer in verpleeghuis Het Gasthuis

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De bewoners van de afdeling Leypoort in verpleeghuis Het Gasthuis kunnen genieten van twee prachtige veelluiken. Deze bijzondere werken zijn gemaakt door kunstenaars van de Stichting Kunst uit Giessen en De Cultuurfabriek in Gorinchem. De aanschaf van beide werken werd mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Het Gasthuis.

In elke huiskamer van de afdeling Leypoort hangt nu een veelluik; werken die zijn samengesteld uit een groot aantal kleinere schilderijen. Elk veelluik heeft een eigen thema dat door verschillende kunstenaars op geheel eigen wijze is geïnterpreteerd. Naast het al eerder aangeschafte veelluik met als thema 'Insecten', zijn onlangs werken onthuld met als thema 'Onder water' en 'Bloemen'. De onthulling van beide schilderijen gebeurde door twee bewoonsters van de afdeling.

Arie Brinkman is coördinator van de beide ateliers: ,,De kunstenaars hebben met heel veel enthousiasme aan deze opdracht gewerkt, ik kan echt wel zeggen dat de werken recht vanuit het hart geschilderd zijn." Ook Marlies Toxopeus, muziektherapeut bij Rivas en initiatiefneemster van dit project, is erg enthousiast: ,,De schilderijen zijn zo divers, kleurrijk en gedetailleerd dat er altijd wel iets nieuws in te ontdekken valt. Bewoners en medewerkers zijn erg blij dat de Stichting Vrienden van Het Gasthuis deze werken aan ons heeft geschonken."

Deze nieuwe werken dragen bij aan een huiselijke sfeer op de afdeling. Dit past binnen het Planetree-concept waar Rivas mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.

Foto: Personeel en bewoners bewonderen het veelluik op de afdeling Leypoort. De aanschaf van het werk werd mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Het Gasthuis.

advertentie
advertentie