Meteoor pakt punt bij Spirit

5 april 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Het eerste herenteam van volleybalvereniging de Meteoor had afgelopen zaterdag een uitwedstrijd in Barendrecht tegen Spirit. Gezien de blessuregolf die Meteoor heeft getroffen moest trainer Van Mersbergen een aantal drastische wijzigingen doorvoeren in het systeem, waardoor er met twee spelverdelers werd gestart.

In de eerste set was al gauw duidelijk dat het flink wennen was, de Gorcumers keken meteen al tegen een 7-0 achterstand aan. Uiteindelijk ging het echter lopen en werden zowel door de buitenaanvallers als over het midden veel gescoord, door het goede spel kwam Meteoor steeds dichterbij en snoepte uiteindelijk brutaal de set af van het hoger geklasseerde Spirit, 22-25.

Na deze goede comeback was de tweede set dramatisch voor de uitploeg. Vele fouten werd de Meteoor fataal en ze werden dan ook flink ingemaakt met 25-9. Aangezien Van Mersbergen geen wisselmogelijkheden op de bank had zitten. De derde set werd weliswaar ook verloren met 25-22, maar het spel was een stuk beter, helaas trok in deze spannende set de thuisploeg aan het langste eind.

In de zeer warme sporthal probeerde De Meteoor alsnog een vijfde set af te dwingen. Alles leek echter in het voordeel van Spirit te vallen. Zelfs de scheidsrechter hielp de thuisploeg met een aantal dubieuze beslissingen, wat meerdere malen uitmondde in felle discussies tussen de scheids en gelegenheidsmiddenaanvaller Jasper Cornet. Het mocht echter allemaal niet baten.

Ondanks het verlies mag Meteoor blij zijn met een punt. Volgende week hoopt Van Mersbergen meer wisselmogelijkheden te hebben met de terugkerende Robert Hakvoort. Deze wedstrijd zal om 16.45 uur plaatsvinden in de Oosterbliek tegen Flits.