'Meer mogelijk dan wij denken'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 2 april zijn bij lijm- en kitproducent Tremco-illbruck in Arkel handtekeningen gezet onder een bijzondere samenwerking. Deze handtekeningen staan onder het samenwerkingscontract en zijn een formalisering van een jarenlange goede coöperatie waarbij een groep mensen met een arbeidshandicap wordt opgenomen in het werkproces.

In de afgelopen jaren is de relatie tussen beide bedrijven uitgebouwd. Vandaag is de samenwerking feestelijk bekrachtigd. Was er in eerste instantie vooral sprake van een opdrachtgever-opdrachtnemer constructie, inmiddels zien beide ondernemingen elkaar als partners en zoeken zij op innovatieve wijze samen naar oplossingen die voor beide partijen voordelen opleveren.

Ondernemers worden meer en meer aangezet mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te nemen in het reguliere bedrijfsleven. Tremco-illbruck is daarin koploper in de regio. Zij onderhoudt al ruim zes jaar een prima relatie met Avelingen Groep. In 2007 startten 15 medewerkers van Avelingen Groep bij het bedrijf om op locatie werkzaamheden te verrichten. Inmiddels is deze groep uitgebreid tot 40 personen, die onder leiding van een leidinggevende van Avelingen Groep op een eigen afdeling op de productielocatie van Tremco-illbruck.

Jan Kees van Baaren, directeur Tremco-illbruck kiest bewust voor Avelingen Groep: “Wie kan werken moet daarvoor de kans krijgen, dat geldt voor mensen met en zonder een beperking.” Het werk is arbeidsintensief en bestaat vaak uit repeterende handelingen. “Wij kijken regelmatig gezamenlijk naar arbeidsprocessen,” vervolgt Van Baaren. “Er is meer mogelijk dan wijzelf kunnen bedenken.“ Door samen te werken met het werk-leerbedrijf uit Gorinchem geeft de Arkelse producent invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet alleen op het gebied van mensen, maar ook op het gebied van winst/welvaart en milieu. Medewerkers worden nu ook meer ingezet bij het recyclen van producten.

“Tremco-illbruck staat open voor de kansen en mogelijkheden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt,” aldus Gerda Derksen, algemeen directeur Avelingen Groep. “Onze medewerkers zijn trots dat ze gedetacheerd zijn bij deze organisatie. Je ziet de mensen groeien in hun ontwikkeling.” Maatschappelijk verantwoord ondernemen begint bij de factor mens. “Tremco-illbruck is daar zeer zeker een mooi voorbeeld van,” aldus Derksen.

advertentie
advertentie