Afbeelding

Roadshow Veiliger Wonen in Gorinchem

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Thuis is voor de meeste mensen een fijne, veilige plek. Maar staan mensen er wel eens bij stil of hun woning echt veilig is? Daarom organiseert de gemeente Gorinchem samen met de Brandweer Zuid-Holland Zuid, de ambulancedienst, politie en woningcorporatie Poort6 op 16 april de Roadshow Veiliger Wonen in Gorinchem.

Mensen kunnen zelf ontdekken wat ze kunnen doen om hun huis veiliger te maken. Gemeente, politie, brandweer, ambulancedienst en overige partners helpen graag met gratis adviezen, workshops, presentaties en demonstraties. De Roadshow staat op 16 april van 13.00 tot 20.00 uur op het Stadhuisplein in Gorinchem. Iedereen is van harte welkom.

In het grote paviljoen valt van alles te beleven op het gebied van Veiliger Wonen. Er zijn demonstraties van de brandweer, vele workshops en presentaties. Men kan in gesprek gaan met een brandweerman, ambulancemedewerker, politieagent of wijkcoördinator en hen alles vragen over Veiliger Wonen. Voor kinderen is er een speciaal ingerichte kidscorner en kinderen kunnen een kijkje nemen in een echte ambulance of brandweerauto!

Ook kunnen bezoekers hun woning controleren op brandveiligheid en op het politie keurmerk Veilig Wonen. Op de Roadshow kan men een check doen. Elke bezoeker die de Roadshow bezoekt, krijgt een gratis rookmelder aangeboden.

De Roadshow Veiliger Wonen is een uniek samenwerkingsverband van de gemeente Gorinchem, Brandweer Zuid-Holland Zuid, ambulance, politie en woningcorporatie Poort6. Meer informatie vindt u op www.politie.nl/veiligerwonen of volg de Roadshow via twitter #veiligerwonen.

advertentie
advertentie