Van de Siepkamp exposeert in Beatrixziekenhuis

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - In het Beatrixziekenhuis wordt momenteel het werk van beeldend kunstenaar Fred van de Siepkamp tentoongesteld. De tentoonstelling bestaat uit beelden en schilderijen waarin architectuur een belangrijke rol speelt. Bezoekers kunnen het technisch complexe werk tot en met 30 juni bewonderen aan de Banneweg 57 in Gorinchem.

Fred van de Siepkamp groeide op in de bosrijke omgeving van Voorburg, maar zag deze in de loop van de jaren veranderen als gevolg van de verstedelijking. Deze invloed is in zijn werk terug te zien. Fred: ,,Nederland is zo vol gebouwd, dat alleen boven ons hoofd nog ruimte is. De beelden van keramiek die ik maak, symboliseren dit. Ik begon met het maken van een hoofd en buste met daaromheen architectuur en heb dit idee steeds verder uitgewerkt." Ook in zijn schilderijen staan architectuur en ruimte centraal. ,,De Big Bang-theorie is mijn inspiratiebron. Eén enkel punt is het begin van een groter geheel, zoals een ster een deeltje is van het heelal." Het resultaat is verbluffend; dankzij zijn pointillistische techniek lijken de schilderijen haast van fluweel.

In het Beatrixziekenhuis zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor de bezoekers van het ziekenhuis. Dit past binnen het Planetree-concept waar Rivas mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.

Voor meer informatie over de expositie, het Beatrixziekenhuis en andere diensten van Rivas kunt u contact opnemen met Rivas Zorglijn 0900-8440 of kijk op www.rivas.nl/ www.beatrixziekenhuis.nl.

advertentie
advertentie