Berg & Berg richt spots op raamdecoratie

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

GORINCHEM - In het ruime pand van Berg & Berg aan de Westwagenstraat 25-29 is het een en ander veranderd. De Luxaflex Inspiration Dealer heeft het aantal showkasten, waarin de collectie raamdecoratie(binnenzonwering) wordt gepresenteerd, flink uitgebreid. ,,We kunnen de klant nu nog beter informeren over de nieuwste trends en technieken", vertellen eigenaar Bert Hoftijzer en zijn dochter Liza.

Door Ria Scholten

Bij binnenkomst valt het oog meteen op de fraaie presentatie, die een goed beeld geeft van de kleuren van dit seizoen. Ze harmoniëren fraai met de pvc-vloer die een strakke, maar toch warme uitstraling heeft. ,,De opmars van de pvc-vloeren is niet meer te stuiten", constateert Bert. "De vloerdelen zijn tegenwoordig zowel in een plak- als clickuitvoering verkrijgbaar."

Vervolgens vertelt hij iets over de trends op het gebied van raamdecoratie. ,,We zien veel houten jaloezieën in de breedten 50 en 70 millimeter met een retroachtige uitstraling. Ze passen goed bij het huidige milieubewustzijn en geven stijl en sfeer aan elk interieur. Plissé Shades zijn vervaardigd uit scherp gevouwen stoffen die bij zonlicht voor een mooi schaduweffect zorgen. Dankzij slim ontwikkelde hardware is het mogelijk om voor vrijwel alle raamvormen een passende plissé te maken. Diverse stoffen zijn voorzien van coatings, die extra bescherming bieden tegen zonlicht, warmte en vuil."

,,Een andere optie zijn de Duette Shades, waarmee de lichtinval perfect kan worden geregeld. Ze zijn bovendien bijzonder energiebesparend. Met name bij enkel glas kan de vermindering van het warmteverlies flink oplopen", vult Liza aan. ,,Voor alle producten geldt dat de klant de keuze heeft uit een enorm scala aan kleuren, patronen, stoffen en ontwerpen. De raamdecoratie kan met behulp van een Somfy motor heel gemakkelijk elektrisch worden bediend. In het kader van de kinderveiligheid heeft de fabrikant een aantal systemen ontwikkeld om het risico op ongelukken met koorden te verkleinen."

Berg & Berg verkoopt ook raamdecoratie van het huismerk NL-label dat in alle productgroepen vertegenwoordigd is en treedt tevens op als Sunway dealer. Het opmeten en plaatsen kan desgewenst ook in de avonduren plaatsvinden. Als de klant er prijs op stelt worden de oude producten netjes gedemonteerd en afgevoerd. Met de zomer voor de deur vestigen Bert en Liza de aandacht op de collectie Luxaflex horren. "De klant heeft de keuze uit inzet- en rolhorren, rolhordeuren en plisséhordeuren", vertellen ze. ,,Klanten die nu Luxaflex raamdecoratie of horren aanschaffen kunnen tot en met 15 mei profiteren van een leuke actie. Zij ontvangen elk vierde zonweringsproduct gratis en op elke tweede hor een korting van veertig procent. De actie is in beide gevallen van toepassing op het goedkoopste product." Zie ook www.bergenberg.nl.

Foto-onderschrift:Bert en Liza zijn enthousiast over wijze waarop de collectie nu gepresenteerd kan worden.

advertentie
advertentie