Projectkoor Oriolus zingt de Nederlandse première van “De Kruisiging” van J. Stainer

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In 1887 schreef John Stainer de cantate “The Crucifixion”. Het is nog steeds het meest geliefde en gezongen werk van deze componist, met als absoluut hoogtepunt het lied “God so loved the world”. Deze cantate is nu in opdracht van Promusic in het

Nederlands vertaald door Hans de Ruiter en wordt op 17 april voor het eerst uitge-

voerd door Projectkoor Oriolus. Dit concert vindt plaats in de Pniëlkerk in Veenendaal met medewerking van Barend Wiltjer, Bas Kuijlenburg, solisten, Arjan en Edith Post, trompet en Marco den Toom bespeelt het orgel. André van Vliet heeft de algehele leiding deze avond.

Het is de tweede keer in korte tijd dat projectkoor Oriolus in Veenendaal optreedt. Op 21 december 2013 gaven zij een kerstconcert met het Ritmeester - Veenzangers Mannenkoor in dezelfde Pniëlkerk. Oriolus heeft daar tot volle tevredenheid van het aanwezige publiek zijn kenmerkende koorklank en dynamiek laten horen. Op witte donderdag, 17 april kunt u Oriolus weer beluisteren.

De aanvang van het concert is om 20.00 uur. De kerk (Ghandistraat 2) gaat open om 19.30 uur. Kaarten à € 10.00 zijn vooraf verkrijgbaar bij Primera van Walsem, Dr. S. de Bruïneplein 31, Veenendaal, Boekhandel van Kooten, Zandstraat 143, Veenendaal en bij Boek- en muziekhandel De Rank, Pr. Bernhardlaan 2, Veenendaal of via de website www.projectkoororiolus.nl of op 17 april à € 12,50 aan de kerk. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Cd 'De Kruisiging'

Na afloop van het concert is de nieuwe cd 'De Kruisiging' verkrijgbaar.

Tot en met 17 april geldt een introductieprijs van €12.50. Daarna is de normale prijs €15 exclusief verzendkosten.

Projectkoor Oriolus

Oriolus is een ambitieus projectkoor, opgericht in september 2008 en staat

onder leiding van dirigent André van Vliet. Projectkoor Oriolus repeteert op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Ontmoetingskapel in Maarn.

Belangstellenden doen voor deelname een auditie bij de dirigent en zangpedagoge. Meer informatie kunt u vinden op de website www.projectkoororiolus.nl. Tevens bent u van harte uitgenodigd een repetitie bij te wonen.

advertentie
advertentie