The Road to Love resultaat van veel plezier

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - ,,Een uit de hand gelopen hobby." Zo typeren André Vaarwater (19), Daniël Knoot (18) en Jacob de Vos (30) hun nieuwe film, The Road to Love. De film gaat vrijdag in première en dus begint het hart van de Gorcumse filmmakers langzaam maar zeker sneller te kloppen. Anderhalf jaar na hun vorige film, AGO, is het drietal een hoop wijze lessen rijker en dat is dan ook terug te zien in de film. ,,De film is op technisch gebied echt geweldig geworden", vertelt André.

Door Tim Hartman

The Road to Love is een film over een jonge psycholoog, gespeeld door Daniël, die vier patiënten moet helpen met hun problemen. De unieke en soms maffe karakters van de patiënten zorgen voor bijzondere situaties. Situaties die niet alleen door scriptschrijver André zelf bedacht zijn. ,,Na AGO hebben we gevraagd wat de wensen waren binnen de cast en op basis van die wensen hebben we nu deze film gemaakt", legt hij uit. ,,We hebben daardoor ontzettend veel plezier gemaakt. De acteurs en actrices speelden rollen die ze leuk vonden en door het zelfvertrouwen dat met AGO is gekweekt, hebben we nu groter uit kunnen pakken. We wisten dat we het konden en waar we tijdens AGO alleen bij mij thuis hebben gefilmd, hebben we nu op veel meer locaties gefilmd", vult Daniël aan.

Dat het winnen van prijzen op filmfestivals tot de ambities van de jongens behoort, zal geen verrassing zijn, maar dat zal volgens André met The Road to Love niet gaan gebeuren. ,,Van tevoren hebben we gezegd dat we nog een film wilden maken, maar met name voor de lol." Naast plezier was deze film dan ook vooral een groot leerproces. ,,Bij AGO filmden we alles in een week tijd en werden we moe aan het einde van de week. Nu hebben we twee maanden de tijd genomen en dat bleek een stuk aangenamer. Dat zijn wijze lessen die nuttig zijn voor een volgend project."

Dat volgende project zal nog wel even op zich laten wachten volgens het drietal. ,,Ik heb nog geen enkele inspiratie voor een nieuwe film en ik denk dat we het dus even rustig aan moeten doen", vindt André. Daniël deelt de mening van zijn collega. ,,Na AGO hadden we het plan van The Road to Love al zo goed als af en konden we meteen aan de slag. Nu hebben we nog niks. Je moet geen film gaan maken, om een film te maken, maar om een verhaal te vertellen."

The Road to Love is vrijdag 11 april om 20:00 uur gratis te bewonderen op het Merewade College in Wijdschild. De inloop start om 19:30 uur en de film duurt vijf kwartier.

advertentie
advertentie