Meer leren over veilig wonen met Roadshow

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

'Mensen realiseren zich het gevaar niet'

GORINCHEM - Mensen bewuster maken van de veiligheid in en om hun huis. Dat is het doel van de Roadshow Veiliger Wonen die de gemeente Gorinchem 16 april van 13.00 uur tot 20.00 uur op het Stadhuisplein houdt in samenwerking met de Brandweer Zuid-Holland-Zuid, de ambulancedienst, de politie en woningcorporatie Poort6.

Door Marjanne Dijkstra

Tijdens de Roadshow kunnen mensen ervaren hoe ze hun huis veiliger kunnen maken en bijvoorbeeld kunnen beschermen tegen inbrekers en brand. In het grote paviljoen is van alles te zien op het gebied van veiliger wonen. De brandweer geeft demonstraties en er zijn vele workshops en presentaties. Ook kun je in gesprek gaan met een brandweerman, ambulancemedewerker, politieagent of wijkcoördinator en hen alles vragen over veiliger wonen. Ook voor kinderen is de Roadshow leuk; er is een speciaal ingerichte kidscorner en zij kunnen een kijkje nemen in een echte ambulance of brandweerauto.

Volgens gemeentewoordvoerder Peter Leonhart is aandacht voor een veilige omgeving nog steeds nodig. ,,Veel mensen realiseren zich niet dat er een heel aantal gevaarlijke situaties in en om het huis zijn. Inbrekers komen makkelijker binnen dan je denkt en een beginnend brandje wordt snel groot. Eerder is een zelfde soort Roadshow ook in Rotterdam gehouden en daar kwam veel positieve respons. Het is belangrijk dat we dit als gezamenlijke overheden organiseren. Als we kijken naar een meer specifieke benadering dan hebben we het over aanrijtijden van bijvoorbeeld de brandweer. Dat zijn wettelijk verplichte tijden. Sommige straten in Gorinchem zijn slechter bereikbaar en daar is de brandweer dan minder snel. Mensen in die wijk gaan we apart benaderen voor dit evenement en zij krijgen een gratis rookmelder, net als alle mensen die volgende week woensdag de Roadshow bezoeken."

Meer informatie is te vinden op www.politie.nl/veiliger wonen of volg de Roadshow via Twitter met de hashtag #veiligerwonen.

advertentie
advertentie