Gemeenteraad Giessenlanden stemt in met voorstel Glasvezel

11 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GIESSENLANDEN - De gemeenteraad van Giessenlanden is op 10 april akkoord gegaan met het voorstel voor de aanleg van glasvezel in de hele gemeente, inclusief de buitengebieden. De gemeente verstrekt hiervoor een lening van in totaal 7.650.000 euro aan de nieuw opgerichte stichting 'GiessenlandenNet'. Voor de lening ontvangt de gemeente een marktconforme rente. Het restant van circa 1,5 miljoen euro zal door lokale private ondernemingen worden geïnvesteerd.

Om het glasvezelnetwerk daadwerkelijk te kunnen realiseren, moet 51 procent van de 6800 adressen het netwerk actief gaan gebruiken. Om dat aantal te kunnen halen, is het van groot belang dat de gemeenschap van Giessenlanden de handen in één slaat. Alle partijen worden hierover binnenkort benaderd door de stichting GiessenlandenNet.

Iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen kan zich alvast aanmelden op www.giessenlandennet.nl. Op deze website zal de komende tijd ook meer informatie beschikbaar komen. Voor vragen kan contact worden opgenomen met stichting GiessenlandenNet, via 0183-583907 of secretaris@giessenlandennet.nl.

advertentie
advertentie