Wellant VMBO wint de prijsvraag van de AOCraad

11 april 2014 om 00:00 Ondernemend

YES,

9 april hebben we de prijsvraag van 'Voorop in de vergroenig' , uitgeschreven door de AOCraad, gewonnen !!!

We hebben hiermee een geldbedrag van €5000,- verdiend !!

"Het thema voor de prijsvraag was dit jaar ‘Greening the city!’ met als subthema’s: greening, feeding, energizing, healthying. De prijsvraag is voor groene scholen (vmbo én mbo) die een vergroeningsproject ontwikkelen of al uitvoeren samen met het bedrijfsleven. In totaal hadden 28 scholen een inzending ingestuurd. De drie beste ideeën hebben woensdag tijdens de voorjaarsconferentie van Voorop in de Vergroening in Klarenbeek tegen elkaar gestreden. De drie projecten werden geïntroduceerd door een urban dancer, dat zag er al heel spectaculair uit. Vervolgens hield Susan samen met haar kookklasleelingen een fantastische presentatie over het project. Ook de chefkok Gerrit van de Berg van sterrenrestaurant Solo was de gehele dag aanwezig om Susan en de vmbo leerlingen bij te staan. Daarnaast was er iemand van de Voedselbank om tijdens de presentatie te vertellen hoe de cliënten van de voedselbank op het project gereageerd hebben. De presentatie eindigde met een aantal heerlijkheden die aan het publiek werden uitgedeeld. Klaargemaakt door de leerlingen van de Kookklas, onder leiding van de chefkok van Solo. Natuurlijk om ons te laten proeven hoe lekker 'waste' is, maar wellicht ook om de jury een klein beetje om te kopen ;-) "

De jury was vooral onder de indruk van het feit dat 'waste' een stedelijk en mondiaal probleem is waar binnen het project 'koken met waste' een hele creatieve oplossing voor gezocht is. Een concept ook dat makkelijk uit te rollen is.

Het project: 'Koken met Waste' : In december hebben we met de 'restanten' van restaurant SOLO, onder de bezielende leiding van chefkok Gerrit van de Berg, eten gekookt voor de voedselbank.

Dit idee/project wordt het meest innovatieve, ondernemende, maatschappelijke en duurzame onderwijsproject van 2014 genoemd !!

Op onderstaande website staat nog meer info.

http://kort.me/277247

.

advertentie
advertentie