Vijfentwintig jaar 'Ierse gastvrijheid'

14 april 2014 om 00:00 Ondernemend

VUREN - Op een fraaie locatie aan de Waaldijk 65 staat Herberg De Swaen. De eigenaren Ritske en Atie Lamsma heten hun gasten al vijfentwintig jaar welkom in een sfeervolle ambiance. De Swaen is tevens een geliefde trouwlocatie. Als de weersomstandigheden het toelaten kunnen de trouwplechtigheid, het kerkelijk huwelijk en de daarop aansluitende feestelijkheden in de fraai aangelegde tuin plaatsvinden.

Door Ria Scholten

De warme uitstraling van het restaurant en de lounge zorgt ervoor dat gasten zich snel thuis voelen. Met gepaste trots wijzen Ritske en Atie erop dat alle verbouwingen en veranderingen aan de inrichting, die in de afgelopen vijfentwintig jaar hebben plaatsgevonden, door hen zelf zijn gerealiseerd. ,,Het pand heeft een complete metamorfose ondergaan. De tuinkamer aan de achterzijde met plaats voor dertig personen zien we als de kroon op ons werk. We besteden veel aandacht aan de aankleding van de grote tafel die wordt afgestemd op de verschillende gelegenheden."

Ritske is gastheer en sommelier. Atie geeft als chef-kok leiding aan de keukenbrigade. ,,Ik vind het prachtig dat ik in de keuken met onze zoon Mark kan samenwerken", laat ze weten. ,,Hij deelt mijn liefde voor het koksvak. Veel gerechten die in ons restaurant geserveerd worden hebben een Ierse touch. Ik heb zestien jaar in Ierland gewoond en daar met veel genoegen kennisgemaakt met de Ierse keuken. De mensen zijn er bijzonder gastvrij. Diezelfde gastvrijheid willen wij met ons restaurant uitstralen."

De afgelopen jaren is Herberg De Swaen uitgegroeid tot een geliefde trouwlocatie. ,,Alle festiviteiten kunnen hier plaatsvinden. Bij mooi weer is het mogelijk om in de tuin, die plaats kan bieden aan 150 gasten, te trouwen", vertelt Atie. ,,De buitenruimte is sfeervol ingericht met een prieel en een vijver. De bruiloftsgasten kunnen eveneens genieten van onze 'Ierse gastvrijheid' met onder andere zelfgebakken sodabrood en taarten. Voor uitgebreide informatie verwijs is graag naar de speciale website www.bruiloftvieren.nl."

,,Ons keukenteam neemt op alle zondagen van het jaar de uitdaging aan om onze gasten te verrassen met gerechten uit de afgelopen vijfentwintig jaar. Dit doen we in de vorm van kleine gerechtjes, geheel bereid met duurzame en eerlijke producten. Komende zondag, Eerste Paasdag, zullen de asperges zeker niet ontbreken. We begroeten regelmatig ouders die hun kinderen met een andere manier van koken willen laten kennismaken. Het is mooi om te zien dat onze gerechtjes ook bij de kids in de smaak vallen. In dit jubileumjaar neemt het getal 25 een belangrijke plaats in. Daarom brengen we voor vijf op elkaar afgestemde gerechtjes 25 euro per persoon in rekening." Reserveren is mogelijk via e-mail: info@herbergdeswaen.nl of telefonisch via 0183-630412. Zie voor uitgebreide informatie de website: www.herbergdeswaen.nl.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Ritske, Atie en Mark gingen 25 jaar geleden voor 't Swaentje op de foto.

advertentie
advertentie