'Er is meer dan online marketing'

18 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - De zevende editie van de FenExpo werd gisteren (donderdag 17 april) afgesloten. Het thema 'Er is meer dan online marketing' stond daarin centraal. Een record aantal deelnemers namen van 15 tot en met 17 april deel aan het jaarlijks terugkerend evenement. Een evenement dat zich de afgelopen jaren heeft doorontwikkeld en waar ondernemers elkaar ontmoeten.

Door Gerard Droog

,,Ons thema zegt het al. Het is belangrijk elkaar face to face te ontmoeten en je qua marketing niet te verschuilen achter een website," begint Henk Fennema, oprichter en organisator van FenExpo. De Gorcumer kan terug kijken op een zeer geslaagde zevende editie van de ondernemersbeurs. Een stijgend aantal bedrijven weten jaarlijks hun weg te vinden naar het driedaagse evenement. ,,Dit jaar schreven 220 deelnemers zich in, een record aantal," gaat Fennema verder.

,,Een website is een prima marketing instrument, maar persoonlijk contact is nog belangrijker. Dan gaat ook de gunfactor een grote rol spelen. Het zaken doen, elkaar inspireren en netwerken, daar draait het om op de FenExpo. Door de grote diversiteit aan bedrijven weet men elkaar op de beursvloer eenvoudig te vinden en tot zaken te komen."

Fennema zag FenExpo de laatste jaren verder evolueren. ,,Wij hebben de organisatie gefinetuned en bieden de deelnemers een full service concept. Wij verzorgen de opbouw van de stands, breken deze na afloop weer af en verzorgen de gehele catering voor de deelnemers en hun gasten. Het enige wat men moet meenemen is het eigen promotie materiaal en niet te vergeten zichzelf."

Dat het inderdaad prima geregeld is bevestigen Marco Uyterlinden en Ischa Willems van de zomerfeesten Varkenmarkt, ook met een stand aanwezig. Een vreemde eend in de bijt zou je zeggen, maar daar is het tweetal het niet mee eens. ,,Dit is dé plek om contact met bedrijven te leggen en sponsors te werven. Vooral de contacten zijn voor ons erg belangrijk. Een reclamebureau heeft ons tijdens de beurs al toegezegd alle banners voor ons te gaan drukken."

Wat verderop in de Evenementenhal staat de stand van de Gemeente Gorinchem, bemand door Johan Hania en Ger Biesheuvel. ,,Met onze aanwezigheid laten wij zien hoe belangrijk het bedrijfsleven voor Gorinchem is." Daarnaast promoten beiden het zakelijk- en werkverkeer van de veerdienst en lichten bedrijven voor over het vestigen van een onderneming op industriegebied Oost II.

,,Dit is echt geweldig," laten Mees Ooms en Pieter-Jan van Vianen op hun beurt weten. De studenten van het da Vinci college Business staan in het kader van een studieopdracht op de FenExpo om verhuisdozen aan de man te brengen. ,,Wij hebben al een aantal opdrachten binnen gekregen en contacten gelegd voor na de beurs. Dit is echt een goede leerschool. Beter dan met je neus in de boeken."

advertentie
advertentie