Zoektocht naar nieuwe plek crossbaantje

18 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Plek bij Dalemwal moet worden hersteld

GORINCHEM - Veel jeugd maakt gebruik van hun zelf gefabriceerde fietscrossbaantje bij de Dalemwal. De situatie is echter een gedoogsituatie en geen officiële crossplek. Eerder kwamen er wat klachten van overlast en inmiddels onderzoekt de gemeente Gorinchem of er een goede nieuwe plek te vinden is voor het crossbaantje.

Door Marjanne Dijkstra

Wijkagent Pieter van de Velde legt de situatie uit. ,,In het verleden heeft de jeugd hier een fietscrossbaantje gemaakt. Daar was niet iedereen blij mee. Verschillende buutbewoners maakten meldingen van overlast en kaartten de situatie ook aan bij de gemeente. De wethouder is hier komen kijken en de situatie wordt tot nu toe gedoogd. Er mag alleen niet worden gegraven in de wal, verder mag de jeugd hier blijven crossen. Toch is het crossbaantje wat groter geworden dan hij eerst was. Met zand en aarde heeft de jeugd wat meer uitgezet. Twee weken geleden kwamen er toevallig twee meldingen binnen, maar meestal wordt hier gewoon alleen gecrost zonder gedoe. Ik houd het in de gaten."

Overleg

De gemeente is nu toch voornemens om het fietscrossbaantje te verplaatsen en binnen het gemeentehuis wordt daar druk over gesproken. Er hebben al verschillende overleggen plaatsgevonden om een alternatieve locatie voor de fietscrossgroep te vinden. Een woordvoerder van de gemeente vertelt hierover: ,,Nog steeds wordt er overlegd over een andere locatie voor het fietscrossbaantje. Er zijn een aantal opties en die worden nu verder uitgewerkt. Uitgangspunten blijven hierbij dat de gemeente geen kosten maakt, dat er goede afspraken worden gemaakt over wat wel en niet mag en dat er niet meer wordt gecrost op de plek op de wallen en dat de oude plek in haar oude staat wordt hersteld. Als er een potentiële locatie voor het fietscrossen gevonden is, wordt dat natuurlijk gecommuniceerd worden met de fietscrossgroep, maar ook met eventueel overige betrokken partijen."

advertentie
advertentie