Zing mee met Capella Altena: Hohe Messe Bach

22 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM -- Na de eerste mooie successen van kamerkoor Capella Altena met dirigent Sietse van Wijgerden, staat men nu open voor gastzangers die mee willen werken aan delen uit de Hohe Messe van Bach. De Hohe Messe wordt gezien als het ultieme werk voor een koor om te zingen, plan is daarom om eerst Highlights hieruit te nemen, maar er zal toegewerkt worden naar een complete uitvoering.

Een eerste uitvoering met delen zal plaatsvinden in november 2014 waar de concertdatum in overleg nog wordt vastgesteld. Bedreven zangers die zelf hun partij thuis kunnen instuderen, en een goed gevoel voor zuiverheid en ensemblezang hebben, worden uitgenodigd mee te werken aan dit project. Capella Altena staat open voor de beste zangers uit zeer wijde omgeving. Er zal een hoog studietempo zijn, waarschijnlijk gaat er ook een stempedagoog met het koor werken. Iedere maand zijn er twee repetities op vrijdagavond van 19.45 tot 22.00, en 1 repetitie op zaterdag van 10.00 tot 13.00. Repetitieplaatsen zijn Sleeuwijk en Gorinchem.

De uitvoering zal plaatsvinden in een ruime goed klinkende kerk. Als men belangstelling heeft om mee te doen als zanger wordt gevraagd spoedig contact op te nemen met de dirigent van het project. Het project start op vrijdag 6 juni, de andere repetitiedata zijn, vrijdag 13 juni, zaterdag 21 juni, vrijdag 4 en 11 juli. Bijdrage per zanger is 5 euro, waarbij men betaalt voor het hele project. Het precieze aantal repetities in niet helemaal bekend op dit moment. In principe kan men zingen uit een Peters-uitgave, andere uitgaven zijn ook mogelijk.

Capella Altena heeft onlangs met 3 uitvoeringen verzorgd met koorwerken van Tallis, Buxtehude, Gesualdo, Sheppard, tot de 6-, 8- en 10-stemmige Crucificussen van Lotti. Het koor staat open voor ontwikkelde zangers, men kan hierbij aan een project meewerken. Voor meer info/contact zie: www.capella-altena.weebly.com / s.wijgerden@tele2.nl /0183-850810.

advertentie
advertentie